Olimpiyat efsanesi geri mi dönüyor?

Yüzme tarihinin en büyük efsanelerinden Michael Phelps havuzlara geri mi dönüyor? Phelps'in yeniden Amerikan anti-doping ajansına kayıt yaptırması dönüş söylentilerini alevlendirdi.

NTV Spor 15 Kasım 2013 - 15:16

Olimpiyat Oyunları tarihinin en başarılı sporcusu Micheal Phelps, 2012 Londra'nın ardından profesyonel kariyerini bitirdiğini açıklamıştı. Ancak 28 yaşındaki yüzücünün Amerikan anti-doping ajansına yeniden kaydolması; "Phelps dönüyor mu?" sorusunu beraberinde getirdi.

Phelps de yeniden havuzlara döneceği yolunda sinyaller verdi. Bir süredir 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmak istediği yolunda haberlere konu olan Phelps; "Emeklilik geri dönülmesi imkansız bir karar değil. Yeniden yüzmeye karar verirsem bu yarışacağım anlamına gelir" dedi.

Son günlerde yeniden Phelps ile çalışmaya başlayan koç Bob Bowman, Phelps'in dönüş kararının henüz kesin olmadığını dile getirdi. Bowman, efsanevi yüzücünün şu anda yarışmaya hazır olmadığını da vurguladı.

Phelps, 18 altın madalya ile Olimpiyat Oyunları tarihinin en çok altın kazanan sporcusu unvanını elinde tutuyor. Phelps'in dünya şampiyonalarında da 27 altını bulunuyor.