Şişe fırlattı gözaltına alındı! (Video)

Usain Bolt'un olimpiyat rekoru kırdığı 100 metre final yarışı öncesi; startın verilmesine saniyeler kala piste bir şişe fırlatıldı. Londra polisi, şişe fırlatan kişiyi stattan çıkarıp, gözaltına aldı.

NTV Spor 06 Ağustos 2012 - 10:57

Atletizmde 100 metre finali her olimpiyat oyunlarında olduğu gibi yine büyük ilgiyle izlendi.

Usain Bolt'un 9.63 koşarak olimpiyat rekoru kırdığı yarış öncesi ise hiç beklenmeyen bir olay gerçekleşti. Start verilmeden önce tribünlerden piste bir şişe fırlatıldı. Londra polisi, yarışın başlamasına saniyeler kala tribünlerden bağıran ve piste şişe atan bir kişinin gözaltına alındığını bildirirken, bu kişinin kimliğini açıklamadı.

Oyunlarda judoda bronz madalya kazanan Hollandalı sporcu Edith Bosch, piste şişe atan kişinin tribünde hemen önünde yer aldığını söyledi. Bosch, olayı fark ettiği anda bu kişiye tokat attığını dile getirirken, daha sonra İngiliz polisinin gelerek, adamı stattan çıkardığını dile getirdi.

100 metrenin şampiyonu Usain Bolt, yarışın ardından düzenlenen basın toplantısında olaydan haberi olmadığını ifade etti. Yarışta bronz madalya kazanan Birleşik Amerikalı atlet Justin Gatlin ise olay hakkında ''Biraz dikkat dağıtıcıydı ama ne olduğunu tam anlayamadım. Tüm stadyum sessiz olduğu için, iğne düşse duyuyorsunuz'' açıklamasında bulundu.