"Tiger’ı Türkiye’ye getirmek imkansızdı"

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bundan 5-10 sene önce Tiger Woods'u Türkiye getirmenin mümkün olmadığı ancak Türkiye’nin gelişen imajıyla itibarlı ülkeler arasında yer aldığını ifade etti.

NTV Spor 02 Ağustos 2012 - 13:17

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Bundan 5-10 sene önce Tiger Woods'u Türkiye getirmek mümkün değildi. Türkiye'nin değişen bir imajı var. Türkiye itibarlı ülkeler arasında yerini aldı" dedi.

Ağaoğlu, yaptığı açıklamada golfün Türkiye'de genç bir spor olduğunu, Türkiye Golf Federasyonu'nun da yakın zamanda kurulduğunu söyledi.

Federasyonun kurulduğu 1996'da 70-80 olan sporcu sayısının bugün 5 bin 500'e ulaştığına dikkati çeken Ağaoğlu, sporcu sayısının yüzde 50'den fazlasının 18 yaş altı olduğunu, genelde okul öğrencilerinden oluşan bir sporcu profili bulunduğunu anlattı.

Türkiye'nin golf sporundan bu kadar genç olmasına rağmen Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nı bu yıl Türkiye'ye kazandırdıklarını vurgulayan Ağaoğlu, "45 gün sonra bayanlarda, 4-7 Ekim tarihleri arasında da erkeklerde Dünya Amatör Golf Şampiyonasını Antalya'da gerçekleştireceğiz. Antalya'da düzenlenecek şampiyonaya 72 ülke katılıyor. Bu Dünya Golf Federasyonu tarihinde rekor katılımdır" diye konuştu.

Ağaoğlu, 9 Ekim'de aralarında Tiger Woods'un da bulunduğu dünyanın en iyi profesyonel 8 oyuncusunun Türkiye Dünya Golf Finali'nde mücadele edeceğini bildirerek, finalin 92 televizyon kanalı ile yaklaşık 380 milyon izleyiciye ulaşacağını kaydetti.

TÜRKİYE'NİN ADI AVANTAJ SAĞLIYOR
Şampiyonayı düzenlerken her kesimden büyük destek gördüklerini dile getiren Ağaoğlu, "Sayın Bakanımız Suat Kılıç, geçen aralık ayında dünya şampiyonası hazırlıklarının nasıl gittiğini, şampiyonanın ardından neden profesyonel dünya finali yapmadığımızı sordu. Ben de çok zor olacağını söyledim. 'Siz yapın, ben yardımcı olurum' dedi. Arkanızda desteği yakaladığınız zaman son sürat gidiyorsunuz. Takıldığımız yerde arkamızda bize destek olacak bir güç var" dedi.

Türkiye'de güzel şeylerin yaşandığını belirten Ağaoğlu, "Bundan 5-10 sene önce Tiger Woods'u Türkiye getirmek mümkün değildi. Türkiye'nin değişen bir imajı var. Türkiye itibarlı ülkeler arasında yerini aldı. Bir sportif müsabakaya talip olduğunuz zaman Türkiye'nin adını telaffuz etmeniz, o müsabakayı Türkiye'ye getirmeniz için size yüzde 50 avantaj sağlıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin ismiyle, isminin getirmiş olduğu güçle uluslararası dev organizasyonlarda rakiplerin bir adım önüne geçtiğini ifade eden Ağaoğlu, "Böylesine güzel tesislerin olduğu yöreye biz dünya şampiyonası, Tiger Woods'u getiremiyorsak o bizim eksikliğimiz ve noksanlığımızdır. Federasyon olarak bizim yetersizliğimizdir" dedi.

HEDEF OLİMPİYATLARA GOLFÇÜ GÖNDERMEK
Ahmet Ağaoğlu, Dünya Amatör Golf Şampiyonası için fazla hayalperest olunmaması gerektiğini kaydederek, "Erkek milli takımımızı ilk 10'a sokarsak bu bizim için büyük bir başarıdır. Bayanların da ilk 25'lerde yer almamız lazım. Golf olimpik bir spor. Golf, Rio de Janeiro'da yapılacak 2016 Olimpiyatları'yla yeniden olimpiyatlara dahil oldu. Sadece 60 oyuncu oynayacak. Bu sporcuların 12'si, dünya sıralamasında ilk 12 sırada yer alanlardır. Tiger ve saz arkadaşları kafadan gidecek oraya. Geriye 48 sporcu kalıyor. Onların da dünya profesyonel sıralamasında ilk 300 içerisinde yer alması gerekiyor. Burada amacımız dünya profesyonel sıralamasında ilk 300 sporcu arasında en az bir Türk golfçüyü sokmak. 114 yıl aradan sonra olimpiyatlara yeniden dahil olacak golfte bir Türk sporcusunu görmek, Türk sporcusunu orada mücadele etmesi bizim birinci öncelikli hedefimizdir" ifadelerini kullandı.