Yine Şampiyonlar Ligi... Yine çeyrek final!

Galatasaray, futbol takımından sonra şimdi de sutopu takımıyla Şampiyonlar Ligi çeyrek finali heyecanı yaşayacak. Bu sezon tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükselen sarı kırmızılılar, şampiyonluğun en güçlü adaylarından Jug Dubrovnik karşısında tur arayacak.

NTV Spor 14 Nisan 2013 - 13:37

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hedefi gruptan çıkmak olarak belirlemişti. Ancak sarı kırmılılar gruptan çıkmakla yetinmeyip çeyrek finali gördü. Galatasaray'ı 6 yıl aradan sonra katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalden eden takımsa Real Madrid'di. Şimdiyse Galatasaray bir başka Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçına hazırlanıyor. Hedef futbolda görülemeyen yarı finali sutopunda görmek. Rakipse havuzların Real Madrid'i Jug Dubrovnik!  
 
Bu sezon hedef büyüten ve Türkiye'deki başarısını Avrupa'da taçlandırmak isteyen Galatasaray sutopu takımı, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde boy gösterecek. Ancak rakip, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale gelene kadar oynadığı 10 maçta rakip filelere 165 gol bırakıp, 48 gol yiyen ve tüm maçlarını kazanan Hırvat ekibi Jug Dubrovnik.
 
Son 20 yılda 18 Türkiye şampiyonluğu kazanan Galatasaray sutopu takımı, sezon başına hedefini Avrupa olarak belirlemişti. Avrupa'da başarı içinse Marsilya'yı Fransa şampiyonu yapan teknik adam Kovacevic dışında, Karadağlı Vyekoslav Paskovic ve “Havuzların Messi'si” lakaplı Slobodan Nikic'i de kadrosuna kattı. Yıldız oyuncu Nikic bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde son sekize kalmalarının iyi bir sonuç olduğu görüşünde. 

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasını 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 3. sırada tamamlayarak son 16 arasında yazdıran Galatasaray, 2. Tur'da Rusya'nın Sintez Kazan takımını eleyerek çeyrek finalist oldu.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Jug Dubrovnik ile ilk maçı çarşamba günü 20.30'da İstanbul Kalamış Tesisleri'nde, rövanşı ise 1 Mayıs'ta Dubrovnik'te oynayacak.