"Yüzmede en başarılı olimpiyatı yaşadık"

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, yüzmede Londra'da en başarılı olimpiyatı yaşadıklarını söyledi.

NTV Spor 06 Ağustos 2012 - 12:13

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, Londra Olimpiyat Oyunları'na madalya hedefiyle gitmediklerini belirtirken, yüzme branşı olarak kendileri adına en başarılı olimpiyatı yaşadıklarını söyledi.

Ahmet Mazhar Bozdoğan, Burcu Dolunay, Hazal Sarıkaya, Dilara Buse Günaydın, Derya Büyükuncu, Ediz Yıldırımer ve Kemal Arda Gürdal'la yer aldıkları Londra Olimpiyat Oyunları'nda sporcularının serilerinde başarılı yarışlar çıkarmalarına karşın genel klasmanda istenilen sıralara çıkamadıklarını belirtti.

"Türk yüzmesi en başarılı olimpiyatını yaşadı" ifadesini kullanan Bozdoğan, "Sporcularımız geçmiş olimpiyatlarda 40. sıralarda yer alırken, bu olimpiyatta artık 20. sıralara indik. Daha önce bir tek Derya Büyükuncu'nun 1992 Barcelona Olimpiyatları'nda 17.'liği var. O yıldan sonraki en iyi sıralamaları aldık. Bundan sonra hedefimiz inşallah 2016'da Brezilya'da madalya kazanmak" diye konuştu.

Londra Olimpiyat Oyunları'nda yarı final yüzmesini bekledikleri tek ismin Burcu Dolunay olduğunu aktaran federasyon başkanı Bozdoğan, "Burcu'dan yarı final bekliyorduk ama olmadı. Saliselerle kaçırdı. Bir tek umudumuz oydu. Sporcularımız hedeflediğimiz derecelere ulaşamadılar. Zaten madalya beklentimiz de yoktu" ifadelerini kullandı.

"BAŞARIYI SADECE MADALYAYA ENDEKSLEMEK DOĞRU DEĞİL"
Ahmet Mazhar Bozdoğan, Türkiye'nin rekor bir katılımla Londra Olimpiyat Oyunları'nda iştirak ettiğini ve bunun önemli olduğunu aktararak, "Başarıyı sadece madalyaya endekslemek doğru değil. Türkiye'nin en fazla sporcuyla katıldığı olimpiyat oldu. Madalya beklentisi yüksek olan branşlar ise henüz başladı. Bazı branşlarda hayal kırıklıklarına uğranıldı ama en önemli şey katılım. Ön plana bunu çıkarmak ve sonra planlı programlı bir çalışmayla madalyalara gitmek lazım. Madalyalar ancak bu şekilde kazanılabilir. Biz yüzme olarak ancak 2 yıl önce çalışmalara başlayabildik. Sadece 2 yıllık çalışma planıyla olimpiyat madalyası nasıl alınır? Şimdi önümüze bakmamız lazım. Madalya, daha çok katılım ve daha sistemli çalışmayla olur" dedi.

"2016'DA ARTIK MADALYAYA YÜZECEĞİZ"
Türkiye'de yüzmenin giderek geliştiğini söyleyen federasyon başkanı Bozdoğan, mikro ve makro planlar hazırladıklarını dile getirirken, "2016 yılında Brezilya'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarında artık madalyaya yüzeceğiz. 2016 ve 2020 Olimpiyatları'nda çok daha başarılı olacağız. Çünkü önümüzde planlı çalışma için zamanımız var. Bunu çok iyi değerlendireceğiz. Bu zaman bizim için çok önemli bir fırsattır. Londra Olimpiyatları'nın aksine gelecek olimpiyatlara madalya hedefiyle katılacağız" şeklinde konuştu.