Zanardi'den muhteşem başarı

Eski Formula 1 ve Indycar pilotu Alex Zanardi'den muhteşem başarı. 2001 yılında Indycar geçirdiği kazada iki bacağını birden kaybeden Zanardi Londra Paralimpik Oyunları’nda el bisikletindeki ikinci altın madalyasını kazandı.

NTV Spor 08 Eylül 2012 - 01:05

Londra Paralimpik Oyunları'nda çarşamba günü zamana karşı yarışını kazanan Alex Zanardi 64 km.lik yol yarışında da altın madalyayı kimseye bırakmadı.

1997 ve 1998 yıllarında Indycar Cart serisinde şampiyon olan Alex Zanardi, Formula 1'de iki değişik dönemde toplam 41 yarışa katılmış, daha sonra yeniden Indy Car'a geri dönmüştü. Ancak. 2001 yılında Almanya'nın Lausitzring pistindeki yarışta geçirdiği kaza İtalyan pilotun iki bacağını birden kaybetmesine neden olmuştu.

2003-2009 yılları arasında FIA Dünya Touring Şampiyonası'nda elden kontrollü özel yapım bir otomobille BMW için yarışan Zanardi, daha sonra, sporun bir başka dalına geçmeye karar verdi.

El bisikleti kullanmaya başlayan İtalyan sporcu, hedefini 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda altın madalya olarak belirledi. Eylül 2011'de el bisikletindeki ilk uluslararası başarısına "Dünya Yol Para-Cycling Şampiyonası'nda gümüş madalya alarak uzandı.

45 yaşındaki Zanardi Londra'da ikinci paralimpik altınını 64 km. yol yarışında Güney Afrikalı Ernst Van Dyk ve Belçikalı Wim Decleir'in önünde kazandı.

İtalyan şampiyon yarıştan sonra  "Böylesine zorlu bir mücadeleyi kazandığım için gururluyum. Bu, bacaklarım olmasa da komple bir bisikletçi olduğumu ortaya koyuyor. İyi bir sprinter olduğumu biliyordum , yalnızca kendime güvenmeliydim" diye konuştu.