Ahmet Suat Özyazıcı kimdir, kaç yaşındaydı? İşte, ‘Kupaların efendisi’ lakaplı Ahmet Suat Özyazıcı’nın hayatı

Trabzonspor denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olan Ahmet Suat Özyazıcı, vefatının 1. yıl dönümünde anıldı. Bordo-mavililerin sosyal medya paylaşımının ardından ‘Kupaların efendisi’ lakabıyla hafızalara kazınan Ahmet Suat Özyazıcı’nın hayatı merak ediliyor. Efsane ismin görevde bulunduğu süre boyunca Trabzonspor, 18 kupayı müzesine götürdü. Profesyonel olarak futbola Trabzonspor’da başlayan Özyazıcı, toplam 5 şampiyonluk yaşadı. Peki Ahmet Suat Özyazıcı kimdir? İşte, Ahmet Suat Özyazıcı’nın hayatı…

Haber Merkezi - NTV Spor 18 Şubat 2024 - 15:01

vefatının 1. yılında unutulmadı. Şampiyonluğu Anadolu’ya getiren ilk teknik direktör olarak bilinen Özyazıcı, bordo-mavililerde sayısız başarıya imza attı. Teknik direktörlük kariyerinin yanı sıra futbola ilk olarak Yolspor’da başlayan Özyazıcı, dışında Bursaspor ve Sarıyer gibi önemli kulüpleri çalıştırdı. Fatih Terim’İn ardından ligde en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktör oldu. Ahmet Suat Özyazıcı, hastalığı sebebiyle 87 yaşında hayatını kaybetti. Peki Ahmet Suat Özyazıcı kimdir? İşte, hayatına ilişkin bilgiler…

?

1936 yılında Trabzon'da doğan Özyazıcı, futbola 1954 yılında Yolspor'da başladı. 1956 yılında İdmanocağı'nda oynamaya başlayan Özyazıcı, daha sonra askerlik nedeniyle Ankara Havagücü takımında yer aldı.

Ahmet Suat Özyazıcı, Trabzonspor’a ilk şampiyonluğunu yaşatan teknik direktördür.

Karadeniz ekibi, Ahmet Suat Özyazıcı'nın teknik direktörlüğü döneminde ilk şampiyonluklarını yaşarken toplamda biri 2. Lig olmak üzere 5 şampiyonluk kazanma başarısı gösterdi.

İlk olarak 1973-74 sezonunda 2. Lig'de Trabzonspor'u şampiyon yaparak 1. Lig'e çıkaran Özyazıcı, daha sonra bordo-mavili takıma eski adıyla Türkiye 1. Ligi, son yıllardaki ismiyle Süper Lig'de 1975-76, 1976-77, 1979-80 ve 1983-84 sezonlarında olmak üzere 4 lig şampiyonluğu yaşattı.

Özyazıcı, şampiyonluğu Anadolu'ya getiren ilk teknik direktör olurken, Fatih Terim'den sonra ligde en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktör oldu.