Alex Ferguson'dan emeklilik sözleri: "Bazen teknik direktörlüğü özlüyorum"

Manchester United'ın efsanesi Sir Alex Ferguson, zaman zaman teknik direktörlüğü özlediğini söyledi. Ferguson, "11 yıldır emekliyim, dolayısıyla uyum sağlamanın bir yolunu buluyorsunuz. Evet, bazen teknik direktörlüğü özlüyorum." dedi.

Haber Merkezi - NTV Spor 20 Eylül 2024 - 13:29

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'la sayısızı başarıya imza atan , emeklilik kararı aldıktan sonra ara sıra teknik direktörlüğü özlediğini belirtti.

BBC'de katıldığı bir yayında emeklilik dönemini değerlendiren Ferguson, "11 yıldır emekliyim, dolayısıyla uyum sağlamanın bir yolunu buluyorsunuz. Evet, bazen teknik direktörlüğü özlüyorum." dedi.

Ferguson sözlerine şöyle devam etti, "Sanırım emekli olduktan sonraki ilk yıl Avrupa'da maçlara gidiyordum. Eşime 'İşte özlediğim şey bu' dedim. Büyük maçlar, Avrupa maçları. Bu yüzden Avrupa'daki finallerin çoğuna gittim çünkü ilişki kurabileceğim, her gün yapmak isteyeceğim bir şey buldum. Bunlar Manchester United'ın içinde olması gereken büyük olaylar."

ALEX FERGUSON'IN KARİYERİ

Teknik direktörlük kariyerinde Alex Ferguson İskoçya'da East Stirlingshire, St. Mirren ve Aberdeen'de görev yaptı.

Sonrasında İskoçya Milli Takımı'nı çalıştran Ferguson, kariyerinde en çok görev yaptığı Manchester United'a 1986'da imza attı.

2013'e kadar Manchester United'ı çalıştıran Alex Ferguson İngiliz ekibinde Premier Lig (13), Şampiyonlar Ligi (2), FIFA Kulüpler Dünya Kupası, UEFA Süper Kupa, UEFA Kupa Galipleri Kupası, F.A. Cup (5) ve İngiltere Lig Kupası (4) şampiyonlukları yaşadı.