Allan Saint-Maximin kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe’nin transfer gündemindeki Saint-Maximin hangi mevkide oynuyor? İşte, kariyeri ve başarıları

Suudi Arabistan’a transferiyle ses getiren isimlerden birisi olan Allan Saint-Maximin Fenerbahçe’ye bir adım daha yaklaştı. Fransız oyuncu etkili sağ ayağı ve driplingleri ile dikkat çekerken sol kanat başta olmak üzere forvet arkası ve sağ kanat olarak görev alabiliyor. Oyuncunun kiralık olarak Türkiye’ye gelebileceği ifade edilirken oyuncunun 30 Haziran 2026 yılına kadar Al-Ahli takımıyla sözleşmesi bulunuyor. Allan Saint-Maximin Suudi Arabistan Ligi’nde 31 karşılaşmada 4 gol ve 10 asistlik performans sergiledi. Peki Allan Saint-Maximin kimdir, hangi takımlarda forma giydi? İşte, oyuncunun kariyerine ilişkin bilgiler…

Haber Merkezi - NTV Spor 09 Temmuz 2024 - 10:23

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe sol kanat arayışlarını sürdürüyor. Sarı-lacivertlilerde ismi ön plana çıkan adayların başında Allan Saint-Maximin geliyor. Fransız oyuncu Newcastle United'tan 27 milyon Euro bedelle Al-Ahli'ye transfer olmuştu. Premier Lig, Ligue 1, Bundesliga gibi Avrupa’nın önemli liglerinde forma giyen oyuncuya oynadığı takımlar yaklaşık 60 milyon Euro bonservis ödedi. 2011/2012 sezonunda ACBB Altyapısında başlayan Fransız oyuncu Saint-Étienne takımında farklı yaş kategorilerinde forma giydi ve asıl çıkışını 2015-2016 sezonunda Monaco takımında yaptı. İşte, Allan Saint-Maximin istatistikleri…

?

Allan Saint-Maximin 12 Mart 1997 yılında Fransa’da dünyaya geldi. Forvet pozisyonunda görev yapan oyuncu El- Ahli'de forma giymektedir. Takımıyla birlikte 30 Haziran 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunmaktadır.

Saint-Maximin, Saint-Étienne formasıyla ilk profesyonel maçına 29 Ağustos 2013 tarihinde çıkan oyuncunun kariyerinde Monaco, Hannover, Bastia, Nice, Newcastle United, Al - Ahli gibi takımlar bulunmaktadır.

Geçtiğimiz sezon Allan Saint-Maximin Newcastle United'tan 27 milyon Euro bedelle Al-Ahli'ye transfer olmuştu. Fransız futbolcu, Suudi Arabistan Ligi'nde 31 maçta 4 gol, 10 asistlik performans sergiledi.

Oyuncu Fransa Ligi’nde oynadığı 111 karşılaşmada 12 gol ve 16 asistlik performans sergilerken Premier Lig’de ise 111 maçta süre aldı. 12 gol ve 19 asist katkısı veren oyuncu güçlü fiziği ve hızıyla dikkat çekiyor.

Asıl çıkışını Nice takımında yapan Fransız oyuncu 9'u ligde olmak üzere 11 gol attı. Saint-Maximin, 2 Ağustos 2019'da Premier League ekiplerinden Newcastle United ile altı yıllık bir sözleşme imzaladı.