Andros Townsend, Antalyaspor'a nasıl transfer olduğunu açıkladı

Antalyaspor'un İngiliz yıldızı Andros Townsend, transfer sürecinde yaşananları anlattı. Transfer döneminin son günlerinde Antalyaspor'a imza atan Townsend, "Beni arayıp 'Bu teklifi size yapabiliriz ancak 48 saat içinde kabul edip etmemenize karar vermeniz gerekiyor' dediler. " ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi - NTV Spor 01 Ekim 2024 - 19:52

'un transfer dönemininin bitmesine bir gün kala kadrosuna kattığı , kırmızı beyazlı kulüple anlaşmasının perde arkasında yaşananları anlattı. altyapısından yetişen Townsend, İngiliz kulübünün geçen hafta Karabağ'ı 3-0 yendiği UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının maç günü dergisine açıklamalarda bulundu.

"ANTALYASPOR BENDEN 48 İÇİNDE CEVAP VERMEMİ İSTEDİ"

33 yaşındaki futbolcu Antalyaspor'a transferi ve Türkiye'deki günlerine ilişkin bir soru üzerine "Transfer gerçekten son dakikaydı. Transfer dönemi sona ermek üzereydi ve beni arayıp 'Bu teklifi size yapabiliriz ancak 48 saat içinde kabul edip etmemenize karar vermeniz gerekiyor' dediler. Her şeye baktım; futbola, en üst ligde oynamaya ve aynı zamanda şehrin ne kadar güzel olduğuna, iklime, tamamen yeni bir şey deneyimlemeye. Acele ettiriliyor olsam da böyle bir fırsat bir daha gelmeyebileceği için değerlendirmem gereken bir teklif olduğunu hissettim." yanıtını verdi.

"ANTALYA YERYÜZÜNDEKİ CENNET"

Antalya için "yeryüzündeki cennet" benzetmesi yapan İngiliz hücum oyuncusu, "Burası kesinlikle çok güzel. Luton'dan ayrılmak zordu ancak menajer ve genel müdürle harika görüşmeler yaptım ve kariyerimin bu aşamasında böyle bir fırsatı değerlendirmem konusunda bana çok destek oldular." ifadelerini kullandı.

"TRANSFERDEN ÖNCE 1 AY ANTALYA'DA YAŞADIM"

Transferinin resmileşmesinden önce yaklaşık 1 ay Antalya'da yaşadığını vurgulayan Townsend, "Yeni bir ülkeye taşındığınızda, işlerin farklı olmasını beklersiniz ve ben buna hazırlıklıydım. Ancak, böyle bir transferin onaylanmasını beklemek eşsiz bir deneyimdi. Şu anda yaşadığım antrenman sahasında bir otel var ve umarım ailem de en kısa zamanda yanıma taşınabilir" diye konuştu.

BONSERVİSİNE TOPLAM 31.3 MİLYON EURO ÖDENDİ

Uzun yıllar Tottenham forması giyen Andros Townsend, Ocak 2016'da Newcastle'a 15.7 milyon Euro, Temmuz 2016'da ise Crystal Palace'a 15.6 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. 5 yıl boyunca Palace forması giyen tecrübeli oyuncu son olarak Championship takımı Luton Town'da oynuyordu.