Atletico seriye bağladı!

Atletico Madrid kazanmaya, Arda Turan resitale devam ediyor... Son 6 maçta 5. galibiyetine Deportivo karşısında uzanan Atletico'da son dönemdeki performansıyla 'sihirbaz ve dahi' şeklinde nitelendiren Arda da rakip fileleri havalandıran isim oldu: 2-0.

NTV Spor 30 Kasım 2014 - 14:49

MAÇ ÖNCESİ KORKUNÇ OLAY

NTV Spor Smart HD'den naklen yayınlanan maçta La Liga'nın son şampiyonu Atletico Madrid, 13. haftada ligde zor günler geçiren Deportivo La Coruna ile karşılaştı. 

Vicente Calderon'daki mücadeleye Atletico tempolu bir şekilde başlarken zaman zaman bu hızını aşağı çekip yeniden rakip kaleye yüklenerek başladı. Ev sahibi takıma karşı pek bir varlık gösteremeyen Deportivo La Coruna hızlı ataklar yakalamaya çalışsa da bu arzusunun pek sahaya yansıtamadı.

Dakikalar ilerledikçe gol isteğini arttıran Atletico Madrid, 43. dakikada imza golünü kaydetti. Ceza sahası sol çaprazından kullanılan serbest vuruş penaltı noktası üzerine gönderildi ve iyi yükselen Saul bu sezon Atletico'nun attığı 25 golden 19. kafa vuruşu golünü kaydetti.

İlk 45 dakika tek golle sona ererken ikinci yarıda da oyun hakimiyeti Diego Simeone'nin öğrencilerindeydi. Bir gol daha bularak maçı koparmanın hesaplarını yapan Atletico, milii futbolcumuz Arda Turan ile farkı 2'ye çıkardı. 55. dakikada ceza sahası dışında topu önünde bulan Arda gelişine vurdu ve defansa çarpan top kaleciyi yanıltarak ağlara gitti: 2-0.

Kalan dakikalarda oyunu rolantiye alan Atletico Madrid rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi ve haftayı 3 puanla kapattı.

Üst üste 3. galibiyetini elde eden Atletico puanını 29'a yükseltirken Deportivo ise 10'da kaldı.