Avrupa Şampiyonası: Belçika - Romanya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

EURO 2024’te heyecan E Grubu karşılaşmalarıyla devam ediyor. Belçika ve Romanya Avrupa Şampiyonası’nda kozlarını paylaşıyor. Gruba mağlubiyetle başlayan Belçika, Romanya karşısında kazanarak üç puana ulaşmayı hedefliyor. Romanya ise Ukrayna karşısında aldığı 3-0’lık galibiyetle son 16 turu kapısını araladı. Belçika - Romanya karşılaşmasının ekranlara geleceği kanal ve başlangıç saati futbolseverler tarafından araştırılıyor. Peki Belçika - Romanya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, karşılaşmaya ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 22 Haziran 2024 - 20:46
Haber Oluşturma: 22.06.2024 - 20:46 1.Güncelleme: 22.06.2024 - 21:21 2.Güncelleme: 22.06.2024 - 21:23

Avrupa Şampiyonasına Slovakya mağlubiyetiyle başlayan ’da gözler karşılaşmasına çevrildi. Lukaku, De Bruyne, Doku, Mangala gibi önemli oyunculara sahip olan , karşısında mutlak galibiyet hedefliyor. E Grubu’nu ilk iki sırada tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turunda mücadele etmeye hak kazanacak. Domenico Tedesco yönetimindeki Belçika’nın kadro tercihi merak ediliyor. Romanya’da ise gözler Draguş, Marin, Stancu gibi oyuncularda olacak. Romanya ise Belçika karşısında kazanarak liderliğini sürdürmek istiyor. Peki Belçika - Romanya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, mücadeleye ilişkin bilgiler..

BELÇİKA - ROMANYA MAÇI NE ZAMAN?

Avrupa Şampiyonası E Grubu’nda Belçika ve Romanya karşı karşıya geliyor. Şampiyonaya beklemediği yenilgiyle başlayan Belçika, Romanya karşısında üç puan hedefliyor.

Edward Lordanescu yönetimindeki Romanya ise Ukrayna galibiyetiyle grupta lider konumda bulunuyor.

Belçika - Romanya karşılaşması 22 Haziran cumartesi günü saat 22.00’de başlayacak ve TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

İLK 11'LER

Belçika: Casteels, Theate, Vertonghen, Faes, Castagne, Onana, Tielemans, Doku, De Bruyne, Lukebakio, Lukaku

Romanya: Nita, Bancu, Burca, Draguşin, Ratiu, Marius Marin, Mihaila, Stanciu, Razvan Marin, Man, Draguş

İKİ TAKIMIN 5’ER GALİBİYETİ BULUNUYOR

Belçika ve Romanya tarihinde 12 kez karşı karşıya geliyor. İki takımın da 5’er galibiyeti bulunurken iki karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

Belçika - Romanya karşılaşmasına Köln Stadyumu ev sahipliği yaparken karşılaşmayı, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetecek.

ROMANYA’DA HEDEF SON 16

Romanya, Belçika karşısında sahadan üç puanla ayrılması durumunda son 16 turunu garantileyecek. Belçika ise grupta ilk maçında mağlubiyet alırken son 16 turu hedefini son maça taşımak istiyor. E Grubunu ilk iki sırada tamamlayan takımlar adını üst tura yazdıracak.

BELÇİKA İLK MAÇTA KAYIP

Büyük beklentilerle turnuvaya gelen Belçika, Slovakya’ya 1-0 mağlup olarak turnuvaya başladı. Domenico Tedesco yönetimindeki Belçika, Romanya karşısında sahadan mutlak galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Gözler ilk karşılaşmada beklentilerden uzak olan Lukaku, De Bruyne, Doku gibi oyunculara çevrildi.