Avrupa Şampiyonası | Slovakya - Romanya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda son grup maçları oynanıyor. E Grubu’nda yer alan Slovakya ve Romanya kozlarını paylaşacak. Grupta 4 takımda aynı puanda yer alırken son 16 turuna yükselecek takımları son maçlar belirleyecek. Grubun diğer mücadelesinde ise Belçika ve Ukrayna karşı karşıya gelecek. Slovakya - Romanya maçını Alman hakem Daniel Siebert yönetecek. Kritik karşılaşma öncesinde Romanya’da 3 ve Slovakya’da 1 oyuncu kart sınırında bulunuyor. Peki Slovakya - Romanya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, mücadeleye ilişkin bilgiler…

Haber Merkezi - NTV Spor 26 Haziran 2024 - 17:56
Haber Oluşturma: 26.06.2024 - 17:56 1.Güncelleme: 26.06.2024 - 17:58 2.Güncelleme: 26.06.2024 - 18:00 3.Güncelleme: 26.06.2024 - 18:00

’te son 16 turu öncesinde heyecan devam ediyor. Slovakya - Romanya mücadelesinde kazanan takım üst turu garantileyecek. İki takım tarihinde 11. kez karşı karşıya gelirken Rumenler rakiplerine üstünlük kurdu. Grup aşamasına Belçika galibiyetiyle başlayan Slovakya, Romanya karşısında kazanarak adını son 16 turuna yazdırmayı hedefliyor. İlk maçında Ukrayna'yı 3-0'la geçen Romanya ise ikinci müsabakada Belçika'ya 2-0 mağlup olmuştu. Peki Slovakya - Romanya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, Slovakya - Romanya maçının ayrıntıları…

?

E Grubu’nda oynanacak Slovakya - Romanya karşılaşmasına Frankfurt Arena ev sahipliği yapacak. Mücadeleyi Almanya Federasyonundan hakem Daniel Siebert yönetirken yardımcılıklarını ise Jan Seidel ve Rafael Folyn’in yapacak.

Slovakya - Romanya maçı 26 Haziran Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak. Mücadele TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

İLK 11’LER

Slovakya: Dubravka, Pekarik, Skriniar, Hancko, Vavro, Haraslin, Duda, Strelec, Kucka, Lobotka, Schranz

Romanya: Nita, Ratiu, Draguşin, Burca, Bancu, Marius Marin, Hagi, Marin, Stanciu, Coman, Draguş

İKİ TAKIM DA ÜÇER PUANDA

Slovakya ve Romanya, geride kalan 2 maçta birer galibiyet elde etti.

Gruba 1-0'lık Belçika galibiyetiyle başlayan Slovakya, ikinci karşılaşmada Ukrayna'ya 2-1 yenildi. İlk maçında Ukrayna'yı 3-0'la geçen Romanya ise ikinci müsabakada Belçika'ya 2-0 mağlup oldu.

Mücadele eden 4 takımın da üçer puanda olduğu E Grubu'nda Romanya ilk sırayı alırken, ardından Belçika, Slovakya ve Ukrayna sıralandı.

Grupta aynı saatte başlayacak mücadelede Belçika ile Ukrayna karşılaşacak. Adını son 16 turuna yazdıracak takımlar iki müsabakanın ardından belli olacak.

ROMANYA RAKİBİNE ÜSTÜNLÜK KURDU

İki takım tarihlerinde 12. kez karşı karşıya gelecek.

Rekabette daha önce yapılan 11 maçın 5'ini Rumenler, 2'sini ise Slovaklar kazandı. Dört mücadele de beraberlikle sonuçlandı.

Romanya'nın attığı 20 gole Slovakya 12 golle karşılık verebildi.

ROMANYA’DA ÜÇ OYUNCU KART SINIRINDA

Rumenlerde Bancu, Razvan Marin ile Marius Marin, Slovaklarda ise Schranz yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek. Kart gören oyuncular, takımları gruptan çıkması halinde son 16 turunda forma giyemeyecek.