B planı hazır!

Galatasaray'da Roberto Mancini'nin kalıp kalmayacağı henüz kesinlik kazanmadı. Başkan Ünal Aysal'ın “15 Haziran'a kadar fikrini değiştirme hakkı var" dediği İtalyan teknik adamın, kararı olumsuz olursa sarı-kırmızılılar B planını devreye sokacak. O plan öne çıkan isim, Lucescu.

NTV Spor 05 Haziran 2014 - 20:56

Galatasaray'da Roberto Mancini belirsizliği yaşanıyor...

Başkan Ünal Aysal'ın İtalyan teknik adam için “15 Haziran'a kadar fikrini değiştirme hakkı var. Mancini bizim yabancı kısıtlamamızı biliyor, oyuncu sınrılarımızı biliyor. Kendisinin de birtakım hedefleri var. Tamam mı devam mı kararı onun kararıdır” şeklinde yaptığı açıklama kritik sürecin göstergesi oldu.

İtalyan teknik adamın sözleşmesinde özel bir madde olduğu ortaya çıktı. O maddeye göre her yıl sezon sonunda taraflara düşünmek için süre eklendi.  1 aylık zaman zarfında hem Mancini hem de Galatasaray yönetimi, yola devam edip etmeyeceğini bildirme zorunluluğu bulunuyor. Ancak iki taraftan da henüz böyle bir girişimin olmaması kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Henüz kamp programının ayrıntılı şekilde yapılmaması da bir başka belirsizlik olarak öne çıkıyor.

İtayan teknik adamın görevine son verilirse Galatasaray'ın Mancini'ye 9 milyon euro tazminat ödemesi gerekiyor. Kulübün son zamanlarda yaşadığı maddi sıkıntılar böylesine yüklü bir tazminatı ödemeyi güçleştiriyor.

Başkan Aysal'ın ayrıca italyan teknik adamın ayrılmak istemesi halinde buna saygı duyacaklarını ve b planlarının hazır olduğunu söylemesi gözleri yeniden Mircea Lucescu'ya çevirdi.

Geçtiğimiz ay İstanbul'a gelip sarı kırmızılı yöneticilerle buluşan Rumen teknik adam, teklife olumlu yanıt vermiş fakat detayları zamana bırakmak istediğini söylemişti.

15 Haziran'a kadar Galatasaray yönetimi ve Mancini arasında uzlaşma sağlanmazsa sözleşmenin feshedilmesi gündeme gelecek. bu durumda sarı-kırmızılı kulüp, Ünal Aysal'ın işaret ettiği b planını devreye sokacak.