Beşiktaş Lugano’yu ağırlıyor: Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde nasıl tur atlar, kaç gol gerekiyor?

UEFA Avrupa Ligi play-off rövanş karşılaşmasında siyah-beyazlılar, İsviçre’nin Lugano takımıyla karşı karşıya geliyor. Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki siyah-beyazlılar, Lugano karşısında oynadığı ilk maçta sahadan 3-3 beraberlikle ayrılmıştı. İmmobile, Rafa Silva, Gedson Fernandes gibi önemli oyuncuları bulunan temsilcimiz tur hesapları yapmaya başladı. Beşiktaş, tur atlaması durumunda adını Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda mücadele edecek 36 takım arasına yazdıracak. Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazanan son 12 takım play-off maçlarının ardından belli olacak. Peki Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde nasıl tur atlar? Beşiktaş, Lugano’yu nasıl eler? İşte, Beşiktaş’ın tur atlama ihtimalleri…

Haber Merkezi - NTV Spor 29 Ağustos 2024 - 10:20

İsviçre’de oynanan ilk karşılaşmada rakibi karşısında 3-1 öne geçen siyah-beyazlılar, Lugano’nun geri dönüşüne engel olamamıştı. Turu İstanbul’da oynanacak rövanş karşılaşmasına bırakan Beşiktaş’ta gözler kritik karşılaşmaya çevrildi. UEFA Avrupa Ligi’nde yeni sezon 36 takımla başlayacak. Avrupa Ligi’nde yeni sezonda format değişikliğine gidilirken geleneksel grup aşaması yerine lig formatı uygulanacak. Takımların maç sayısı 6’dan 8’e yükselirken takımlar 4’ü iç saha, 4’ü deplasmanda farklı takımlarla karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, Lugano’yu elemesi durumunda 30 Ağustos’ta yapılan kura çekiminde rakipleri belli olacak. Peki Beşiktaş, Lugano karşısında nasıl tur atlar? İşte, Beşiktaş’ın tur atlayacağı skorlar…

BEŞİKTAŞ, LUGANO KARŞISINDA NASIL TUR ATLAR?

22 Ağustos’ta İsviçre’de oynanan play-off turu ilk maçında Beşiktaş, rakibi karşısında 3-1 öne geçmesine rağmen skor avantajını koruyamadı ve sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Temsilcimiz Beşiktaş’ın golleri Gedson Fernandes (2) ve El-Musrati’den geldi. İsviçre takımı ise Beşiktaş’ın gollerine Bislimi, Steffen ve Paulista (kk) ile cevap verdi.

Beşiktaş, 29 Ağustos Perşembe günü sahasında Lugano’yu konuk edecek. Siyah-beyazlılar, 1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 3-2… gibi her türlü galibiyet alacağı skorlarda tur atlayacak.

90 dakikanın 0-0, 1-1, 2-2… gibi her türlü skorla berabere tamamlanması durumunda Beşiktaş - Lugano eşleşmesi uzatmalara gidecek.

Uzatmalarda önce 15’er dakikalık iki devre oynanacak eşitliğin devamında ise Avrupa Ligi’ne katılacak takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Siyah-beyazlılar, Lugano’ya kendi evinde kaybetmesi durumunda ise UEFA Avrupa Ligi’ne veda edecek.

BEŞİKTAŞ 4. TORBADA YER ALACAK

Siyah-beyazlılar, Lugano’yu elemesi durumunda 30 Ağustos’ta yapılacak kura çekimine 4. torbadan katılacak.

2024-2025 sezonunda kura çekimi özel bir yazılım ile gerçekleştirilecek. UEFA katsayısı sistemine göre takımlar, Avrupa Ligi’nde 4 torbaya ayrılacak.

Yeni sistem, ülke koruması ve aynı ülkeden 2'den fazla kulübün eşleşememesi gibi kura kriterlerini gözetecek şekilde, eşleşmelerin herhangi bir çakışma yaşanmadan gelişigüzel gerçekleştirilmesini garanti altına alacak.

Yazılım ayrıca iç ve dış sahada oynanacak maçlara da karar verecek. Takvimde çakışma yaşanmaması amacıyla müsabaka tarihleri ve başlama saatleri 31 Ağustos'ta ilan edilecek.