Bonservis bedeli belli oldu: Dev transferde adım adım sona doğru

Real Madrid, Borussia Dortmund'dan Jude Bellingham'ı kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Real Madrid'in Dortmund'a 100 milyon Euro'yu aşan bir bonservis ödemesi bekleniyor.

Batuhan Özokan - NTV Spor 07 Haziran 2023 - 16:31

5 oyuncusuyla yollarını ayıran ve yeni sezonun çalışmalarına başlayan Real Madrid'de ilk transfer gerçekleşiyor.

Athletic'te yer alan haberde Real Madrid'in Jude Bellingham'ın transferi için Borussia Dortmund'la 100 milyon Euro'yu aşan bir bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağladığı belirtildi.

Taraflar arasında anlaşma sağlandığı ancak henüz resmi imzaların atılmadığı ifade edilirken Bellingham'ın önümüzdeki günlerde sağlık kontrolünden geçeceği aktarıldı.

Manchester City'nin teklifi yeterli olmadı

Haberde, Jude Bellingham'ı kadrosuna katmak isteyen takımlardan birinin de Manchester City olduğu aktarılırken Premier Lig ekibinin Dortmund'a bonservis ücretiyle ilgili yeterli bilgiyi sağlayamadığı ifade edildi.

Bir diğer Premier Lig ekibi Liverpool da Jude Bellingham'ın bonservis bedelinin yüksek olması nedeniyle transfer sürecinden çekildiğini açıklamıştı.

Orta sahaya genç isimler

Jude Bellingham transferinin resmiyet kazanmasının ardından Real Madrid'in orta saha rotasyonu genişleyecek.

Luka Modric ve Toni Kroos'un sözleşmelerinin uzatılması beklenirken başkent ekibinin kadrosunda Eduardo Camavinga ve Aurelien Tchouameni gibi gelecek vadeden isimler yer alıyor.

Forvete en güçlü aday Kane

Karim Benzema'nın sözleşmesinin bitmesinin ardından forvet rotasyonunda eksilen Real Madrid, bu bölgeyi de yaz transfer döneminde güçlendirmek istiyor.

Benzema'nın ayrılığı sonrasında çok sayıda isim Real Madrid'le anılsa da teknik direktör Carlo Ancelotti'nin önceliği Tottenham forması giyen Harry Kane.

İngiliz golcünün sözleşmesi gelecek sezon sona eriyor. Kane'le Manchester United da ilgileniyor.

Jude Bellingham'ın kariyeri: Hangi takımlarda oynadı?

kariyerine İngiliz ekiplerinden Birmingham'ın altyapısında başlayan Jude Bellingham, 2019/20 sezonunda A takıma yükseldi.

Bellingham, burada gösterdiği performansla dikkatleri çekerken 2020 yazında 25 milyon Euro karşılığında Borussia Dortmund'a imza attı.

Borussia Dortmund formasıyla 132 maçta görev yapan Jude Bellingham, 24 gol ve 25 asist kaydetti.

Genç oyuncu, 24 kez İngiltere Milli Takım formasını giydi.