Borussia Dortmund - Celtic maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Şampiyonlar Ligi)

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Nuri Şahin’in çalıştırdığı Borussia Dortmund, Celtic’i konuk ediyor. Devler Ligi bu sezon ilk kez yeni formatla uygulanırken puan sıralamasını ilk 8 sırada tamamlayan takımlar adını doğrudan son 16 turuna yazdıracak. Dortmund, Celtic’i konuk edeceği mücadeleden üç puanla ayrılarak ilk 8 için önemli bir adım atmak istiyor. Nuri Şahin’in öğrencileri, Devler Ligi’nde çıktığı ilk maçta Club Brugge takımını 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Peki Dortmund - Celtic maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 01 Ekim 2024 - 14:34

Avrupa futbolunun bir numaralı kulüp organizasyonunda heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Haftanın dikkat çeken mücadelesinde Dortmund ve Celic karşı karşıya geliyor. Celtic, ’nde ilk maçında Slovan Bratislava karşısında sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrılmıştı. Brendan Rodgers yönetimindeki Celtic’te Furuhashi, Reo Hatate, Carter-Vickers, Greg Taylor gibi önemli oyuncular bulunuyor. Dortmund ise ev sahibi avantajını kullanarak rakibine üstünlük kurmak istiyor. Peki Dortmund - Celtic maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, karşılaşmaya ilişkin bilgiler…

DORTMUND - CELTİC MAÇI NE ZAMAN?

Şampiyonlar Ligi’nin ikinci haftasında Dortmund ve Celtic karşı karşıya geliyor. Mücadeleyi İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetirken yardımcılıklarını ise aynı ülkeden İnigo Prieto ve Jose Naranjo yapacak. Dortmund - Celtic karşılaşması 1 Ekim Salı günü saat 22:00’da başlayacak. Kritik mücadele tabii ekranlarından canlı yayınlanacak.

BORUSSİA DORTMUND SON DURUM

Borussia Dortmund geçtiğimiz sezon beklentilerin uzağında kalırken bu sezon çıktığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Dortmund oynadığı maçlarda 11 gol atarken kalesinde ise 9 gol gördü. Devler Ligi’ne galibiyetle başlayan Nuri Şahin’in öğrencileri hem Avrupa’da hem ligde başarılı olmayı hedefliyor.

AVRUPA’DA YENİ FORMAT UYGULANIYOR

8 hafta sonunda Ligi ilk 8'de bitiren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. Puan tablosunda 9'uncu ile 24'üncü sıralar arasında bulunan ekipler ise iki ayaklı play-off maçı oynayacak. Play-off'ta lig aşamasını 9-16 arasında bitiren takımlar ile 17-24 arasında bitiren takımlar eşleşecek. Bu eşleşmelerin galipleri son 16 turuna adını yazdıracak.