Borussia Dortmund'un yeni yıldız adayı: Jamie Bynoe-Gittens

Nuri Şahin yönetimindeki Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'ne Club Brugge galibiyetiyle başladı. Bu maçta iki kez ağları havalandıran Jamie Bynoe-Gittens sezonun ilk bölümünde Dortmund adına dikkat çeken isimlerden biri oldu.

Haber Merkezi - NTV Spor 19 Eylül 2024 - 16:35
Haber Oluşturma: 19.09.2024 - 16:35 1.Güncelleme: 19.09.2024 - 16:36

Bundesliga'da sezona Eintracht Frankfurt galibiyetiyle başlayan ve sonrasında yenilgisiz devam eden Borussia Dortmund, 'ndeki ilk maçından da 3 puanla ayrıldı.

Yeni formatıyla ilk kez düzenlenen Devler Ligi'nde Belçika'da Club Brugge'e konuk olan Nuri Şahin yönetimindeki sarı-siyahlılar, ikinci yarıda bulduğu golllerla maçı 3-0 kazandı.

LİGDE 3 MAÇTA 7 PUAN

Almanya Bundesliga'da sezonun ilk maçında Eintracht Frankfurt'u 2-0 yenen Borussia Dortmund, sonrasında Werder Bremen'le berabere kaldı. Geçtiğimiz hafta ise Dortmund, sahasında Heidenehim engelini 4 golle aştı.

3 maç sonunda 6 gol atan ve 2 gol yiyen Nuri Şahin'in ekibi topladığı 7 puanla 3'te 3 yapan Bayern Münih'in ardında ikinci sırada yer alıyor.

YENİ YILDIZ BYNOE-GITTENS

Borussia Dortmund'da bu sezonki maçlarda dikkat çeken isimlerden biri 20 yaşındaki Jamie Gittens.

İngiltere'de Reading altyapısında yetişen ve Mancester City'nin altyapısında da oynayan genç futbolcu 2020'de Borussia Dortmund'a imza attı. Dortmund'a transfer olduktan 2 yıl sonra A takıma yükselen Gittens, son 2 sezondaki gol sayılarını bu sezon 5 maçta geride bıraktı.

Bundesliga'nın ilk haftasında Eintracht Frankfurt maçında takımının 2 golünde ağları havalandıran Jamie Bynoe-Gittens, dünkü Club Brugge maçında da 2 gol kaydetti. Gittens, böylece bu sezonki 5. maçında 4 gole ulaştı.

Genç futbolcu Club Brugge karşılaşmasının en iyi oyuncusu ödülünü kazandı.

Borussia Dortmund'un paylaşımı: