Bosque sistemi değiştirmiyor

Almanya karşısında oyun tarzından taviz vermeyecek.

NTV Spor 05 Temmuz 2010 - 09:36

Tarihinde ilk kez dünya kupasında yarı finale yükselen İspanya, karşısında Almanya'yı buldu. EURO 2008 finalinde Torres'in golüyle Almanya'yı 1-0 yenen Matadorlar, karşılarında bu kez çok daha genç ve golcü bir takım bulacak. Teknik direktör Vicente Del Bosque, Almanya karşısında da takımının oyun stilini değiştirmeyi düşünmüyor.

Almanya maçının stratejisini konuşmak için uygun bir zaman olmadığını belirten Bosque, “Amacımız, bizi bu turnuvada buraya kadar getiren oyun tarzımıza yine sadık kalmak olacak. Ancak biraz daha istikrarlı olmalıyız. Geçen her maçla birlikte biraz daha iyi oynadığımızı söyleyebilirim” dedi.

Del Bosque, Almanya'nın karşılaşmaya Avrupa Şampiyonası finalinin rövanşını almak için çıkacağının bilincinde olduklarını ifade ederek, “2 yıl uzun bir süre. Oyuncularımız Arupa Şampiyonası'ndan bu yana birçok maç oynadı. Dünya kupası elemeleri, Konfederasyon Kupası ve şimdi de dünya kupası maçlarına çıkıyoruz. Hiçbir maçımız kolay geçmedi. Ben iki büyük takım arasında intikam duygusunun varlığına inanmıyorum. Almanlar sahaya kazanmak için çıkacaklar. Bizim de amacımız aynı” şeklinde konuştu.

Ağır bir sakatlık sürecini geride bıraktıktan sonra bir türlü bekleneni sergileyemeyen Fernando Torres'e ise bir kez daha sahip çıkan İspanyol çalıştırıcı, “Fernando her zaman hücumumuzun temel direği oldu. Diğer oyuncular da onunla birlikte oynamaya alışık. Her golcünün inişli-çıkışlı zamanları olur. Ancak Fernando çok çalışıyor ve yine ilk 11'de sahaya çıkacak forvetimiz olacak” ifadelerini kullandı.

İspanya, Almanya karşısında yine David Villa'ya güveniyor. Şu ana kadar 5 gol atan Villa, bir gol daha bulması halinde, milli formayla en çok gol atan futbolcu unvanını Raul ile paylaşacak.