"Bunlar Galatasaray'ın sağ beki değil"

Spor Servisi'nde Galatasaray'ın yeni sağ beki Linens transferi değerlendirildi. Mehmet Demirkol, Norveçli oyuncunun bir sistem takımından geldiğini kaydederken, son 5 yılda yapılan oyunculara verilen 11.7 milyon Euro'yla ilgili olarak ise "Bazı isimler için 'Lobi faaliyetleri yapıldı. Salih Dursun, Tarık ve Veysel, Galatasaray'ın sağ beki olamaz" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 12 Ocak 2016 - 13:14

Galatasaray'ın Linens transferini değerlendiren Mehmet Demirkol, "Bu sene Molde'yi yakınen seyrettik. Mustafa Denizli'nin aradığı oyuncu tarzında bir isim. Tek endişem, tam bir sistem takımından çıktı geliyor. Bütün alışkanlığı ona dönük. Her şeyi ezbere yapıyor. Galatasaray'da bu ezberlediği şablonları bulabilir mi? Bizde biraz daha doğaçlama yürüyor bu iş. Oraya uyum süreci önemli. Başka bir yerde test edilmedi henüz. Bu doğaçlama oyuna en azından bu dönem için uyum sağlayabilirse iş yapar. Seyrettiğim oyuncu iyi oyuncu. Kafamdaki endişe de canlı duruyor, onu göreceğiz" diye konuştu. 

"DEĞİL; HİÇ DEĞİL; HİÇ DEĞİL, HİÇ DEĞİL"
Hürriyet gazetesindeki "Linnes, Reis efsanesini bitirecek mi?" başlıklı "Galatasaray son 5 yılda sağ bek için toplam 11.7 milyon Euro bonservis ödedi. Sarı-kırmızılı takımda sağ beke son 5 yılda Eboue, Salih Dursun, Veysel Sarı ve Tarık Çamdal alındı; ancak çoğunda formayı kapan ya da bir süre sonra geri alan isim Sabri Sarıoğlu oldu. Reis'in son rakibi ise Norveçli Martin Linnes" haberiyle ilgili olarak ise Demirkol şu ifadeleri kullandı, "Bütün bu oyuncuları aynı kefeye koymamak lazım. Eboue, 1.5 sene net katkı yaptı. Hatta oyunun temel isimlerinden biri oldu. Sonra büyük bir düşüş oldu. Bu düşüşün sebepleri tartışılır. Ben burada 'Antrenmana bile almam' dediğimi hatırlıyorum. Keskin bir düşüş oldu. Ondan sonra alınan oyunculardan Salih Dursun sağ bek değil. Hele Galatasaray standardında hiç değil. Veysel Sarı da sağ bek değil. Galatasaray standardında hiç değil. Tarık Çamdal hiç değil, hiç değil. Orada Sabri'nin bütün Eboue dışındaki oyunculardan formayı alıyor olması haber değil" dedi.

"BU OYUNCULAR İÇİN MÜTHİŞ LOBİ YAPILDI"
O oyuncuların da kendilerini Galatasaray için yeterli görmeyeceğini kaydeden Mehmet Demirkol, "Bu oyunculara da sorsan, "Ben yeterli oynadım; ama haksızlığa uğradım" demezler. Geldiklerinde 'olur' diyen de çok azdı. Bizde maalesef öyle bir lobi faaliyeti dönüyor. Salih Dursun için olmuştu. Burada isim vermeyeyim, medyada da "Çok büyük, harika, olağanüstü oyuncu" denildi. Tamam Salih Dursun'un belli bir oyun karakteri vardır, iyi bir savaşçıdır. Hakemle ve rakiple uğraşmadığı zamanlar, savaşçıya ihtiyacınız olduğunda çıkar sonuna kadar elinden geleni yapar; ama bunu bir futbol potası içinde doğru düzgün erittiğini söylemek mümkün değil. Bu oyuncular için müthiş lobi faaliyetleri oldu. Salih Dursun için çok ağır oldu. Tarık için inanılmaz oldu. Ben Tarık'la ilgili bir seneye yakın Beşiktaş ve Galatasaray'a bu lobi yapıldı" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR İSTATİSTİKLE 5 MİLYON EURO'YA GALATASARAY'A TRANSFERİ LOBİ FAALİYETİDİR"
Bu isimlerin Galatasaray'da oynayamayacağını istatistiklerle destekleyen Mehmet Demirkol, "O dönem Türkiye'de Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynayacak bir sağ bekin kariyeri boyunca gol atmamış; sadece bir asist yapmış olması yeterli bir göstergedir. Türkiye'de sağ bekten sadece sağ bek performansı beklenmez. Türkiye'de sağ beklerden Eboue, Gökhan da Şener de öyledir, hücuma katkı yapmasını beklersiniz. Bu mecburiyettir. Bu Türkiye'nin mecburiyeti. Bu Fransa ve İngiltere'de olmayabilir; ama Türkiye'de büyük takımlar için mecburiyettir. Böyle bir istatistikle 5 milyon Euro bonservisle Tarık'ın Galatasaray'a transferi sadece lobi faaliyetidir. Başka hiçbir şey değildir. Bizim futboldan ne kadar anlamak istediğimiz konusunda da yeterli bir göstergedir. Tarık'a da ayıptır. Karşılığında parasını alıyor dersin, bir zararı yok; ama adamın üzerinde gereksiz baskı oluşuyor. Ondan olmasını mümkün olmayan bir şey bekliyorsun. Olmaz. Öyle olmaz. Bundan vazgeçmek lazım" diyerek lobi faaliyetlerine dikkat çekmeye devam etti.

"BÜYÜK BİR KULÜBÜN BAŞKANI KİMSEYE SORMADAN TEK BAŞINA TRANSFER YAPTI"
Aykut Kocaman'ın, "Futboldan gelenler futbolu yönetsin" sözlerini de değerlendiren Mehmet Demirkol, "Yapmamam gereken bir şeyi yapacağım ve isimleri vermeyeceğim. En azından oyuncuyu rencide etmek istemem. Başkan tek başına oyuncuyu transfer ediyor. Kulübe yetkililere 'Ben bu oyuncuyu aldım' diye haber veriyor. O sırada öğreniyorlar ki; oyuncu, tesislere yakın bir yerde kendisine ev bakıyor. Oyuncunun o kulüpte oynama şansı yok. Kalite, genel yaşamı, çalışması itibariyle o oyuncunun o takımda oynamayacağını bilmeyen, bilemeyen tek kişi başkan. Bu transferin son anda önüne geçildi. Kusura bakmasınlar kapalı konuşuyorum; ama oyuncuyu rencide etmek istemiyorum. Yüzde 1 milyon olmayacak bir şeyi olacağını düşünen tek kişi başkan. Bu transfer son anda garip bir şekilde engellendi. Çünkü bitmiş oyuncuya da haksızlık. İmza atmamış sadece. 'Bu kadar da olmaz' dendi. Nasıl oldu anlamadım ve son anda engellendi. Şahitleri de yaşıyor" diyerek zaman zaman transferlerde  yaşanan çarpıklığı dile getirdi.