"Ceza bizi daha da güçlendirecek"

CAS'ın Eskişehirspor'un 1 yıl Avrupa kupalarına katılamama cezasını onadıktan sonra başkan Mesut Hoşcan, NTV Spor'a açıklamalarda bulundu. Cezayı haketmediklerini belirten Hoşcan, "Verilen bu ceza bizi daha da güçlendirecek" dedi.

NTV Spor 07 Temmuz 2014 - 14:19

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, NTV Spor'a konuştu.  

Çok üzgün olduklarını belirten Hoşcan, "Yaptığımız onurlu mücadelemizin sonunda CAS cezamızı onayladı. FIFA kurallarında bazen aksayan noktalar da olabilir. Biz savunmamızda Eskişehirspor'un Fenerbahçe ve Trabzonspor ile yaptığı maçlar daha önce bir CAS davasında devre dışı kalmıştı. Bu konunun tekrar gündeme getirilmesini hukuksal olarak doğru bulmamızı belirtmiştik. Ayrıca, böyle bir suç varsa bu suçu işleyenlerle ilgili cezanın bireysel olarak verilmesini söylemiştik. Avrupa kupaları için emek vermiş kulüplerin geçmişe dönük böyle bir ceza verilmesini de hakkaniyetli bulmadığımızı savunmuştuk" dedi.

Eskişehirspor Başkanı, "Bireysel suçlardan dolayı verilen bu ceza, UEFA'nın 2013 yılında almış olduğu sıfır tolerans kararının ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor" diye konuştu. Mesut Hoşcan, ayrıca bu davanın bu kadar uzaması Türk futboluna zarar verdiğini söyledi.

Cezayı haketmediklerini söyleyen Hoşcan, "Aldığımız cezanın doğru olup olmadığı ortada. Ama bu ceza bizim moralimizi bozmayacak. Daha da güçleneceğiz ve ilerki yıllarda bu davamızda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Mesut Hoşcan son olarak, Türk futbolunda artık bu tip olayların son bulması gerektiğini söyledi.