Derbiye Fenerbahçe taraftarı alınmayacak

Sezonun ilk derbisi Fenerbahçe taraftarına kapandı. İl Güvenlik Kurulu, yarınki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine rakip taraftarların alınmamasını kararlaştırdı.

NTV Spor 26 Ekim 2011 - 15:42

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi İl Güvenlik Kurulu'ndan sürpriz bir karar çıktı.

İki kulüp yöneticilerinin de ortak görüşü üzerine, yarınki derbiye Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Karar gereğince sezonun ikinci yarısında Kadıköy'de oynanacak maç da Beşiktaş taraftarına kapalı olacak.

Kararın bu sezon 4 büyükler arasında oynanacak maçlarda da geçerli olması gündemde. Kulüpler Birliği'nin toplanmasının ardından kararın netleşmesi bekleniyor.

TFF: KARARI İSTANBUL VALİLİĞİ İL SPOR GÜVENLİK KURULU VERMİŞTİR
Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Spor Toto Süper Lig'de 27 Ekim'de oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, deplasman takım taraftarlarının FiYapı İnönü Stadı'na alınmaması tamamen İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından verilmiş bir karardır.

İstanbul Valiliği'nde bugün yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına, valilik yetkililerinin yanı sıra Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüp yetkilileri de katılmış ve kamuoyuna yansıyan karar, kulüplerin önerisi, İstanbul Valiliğin de onayı ile ortaklaşa alınmıştır.

Kamuoyuna yansıdığı gibi, bu sezon 4 takımın kendi arasında yapacağı maçlarda, deplasman takımı taraftarının stada alınmaması konusunda ise şu an için verilen herhangi bir karar söz konusu değildir.

Bugün alınan kararda Türkiye Futbol Federasyonu'nun herhangi bir dahli olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz" denildi.

DERBİDE 2 BİN 675 GÜVENLİK GÖREV ALACAK
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi karşılaşması öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

İstanbul Valiliği'nde, Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Beşiktaş Kulübü adına yönetim kurulu üyesi Orhan Saka, Fenerbahçe Kulübü adına stat müdürü Ayhan Bak ile diğer ilgililer katıldı.

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, derbi maçta 900'ü özel güvenlik, 1775'i polis memuru olmak üzere toplamda 2 bin 675 güvenlik personelinin görev yapacağı bildirildi.

Müsabaka nedeniyle gerekli tedbirlerin saat 15.30'dan itibaren alınacağı, Fiyapı İnönü Stadı giriş kapılarının da saat 16.30'dan itibaren taraftarlara açılacağı belirtildi.

Ayrıca, stadyumda gerekli polis kamerası ve 109 stat kamerasıyla tespit çalışmalarının yapılacağı duyuruldu.