Dortmund - Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta? Şampiyonlar Ligi Finali 2024 hangi kanalda? Arda Güler finalde oynayacak mı?

Şampiyonlar Ligi’nde final heyecanı İngiltere’de yaşanacak. Almanya’nın köklü takımlarından Borussia Dortmund, İspanyol devi Real Madrid ile finalde karşılaşacak. Dortmund - Real Madrid final mücadelesinde gözler Arda Güler’de olacak. Şampiyonlar Ligi tarihinde Real Madrid kupayı en fazla (14) kazanan kulüp olarak dikkat çekiyor. Devler Ligi finaline İngiltere Londra’da bulunan Wembley Stadyumu ev sahipliği yapacak. Futbol otoriteleri, finalde Real Madrid’i favori gösterse de Alman ekibi Dortmund daha önceki turlarda kupanın iddialı takımlarından olan Atletico Madrid ve PSG’yi saf dışı bırakarak finale yükseldi. Peki Şampiyonlar Ligi Finali ne zaman oynanacak? Dortmund - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? İşte, final mücadelesine ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 30 Mayıs 2024 - 17:51
Haber Oluşturma: 30.05.2024 - 17:51 1.Güncelleme: 30.05.2024 - 15:14 2.Güncelleme: 30.05.2024 - 17:50 3.Güncelleme: 30.05.2024 - 17:51 4.Güncelleme: 31.05.2024 - 13:02

A Milli Takım’ın genç yıldızı Arda Güler, son haftalarda La Liga maçlarında bulduğu sürelerde gösterdiği performansla dikkat çekti. Real Madrid formasıyla sadece 373 dakika süre bulan yıldız isim 6 gollük katkı verdi. Ancelotti ise Şampiyonlar Ligi final maçı öncesine Arda Güler ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bu gelişmenin ardından Arda Güler’in final mücadelesinde sahada olup olmayacağı gündem oldu. Borussia Dortmund forma giyen Salih Özcan kupa için mücadele edecek. Şampiyonlar Ligi kupası bu yıl ilk kez A Milli Takım’da forma giyen Türk oyuncu kazanacak. Peki Dortmund - Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasına ilişkin son bilgiler…

NE ZAMAN?

Avrupa futbolunun en önemli kupası sahibini buluyor. Şampiyonlar Ligi finaline bu yıl İngiltere ev sahipliği yapıyor.

Londra’da bulunan Wembley Stadı’nda oynanacak Dortmund - Real Madrid finalinin detayları belli oldu.

İspanyol ekibi daha önce tarihinde 17 kez final oynamaya başarısı gösterirken kupayı 14 kez müzesine götürdü. Dortmund ise 1996-1997 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ni kazandı.

Dortmund ve Real Madrid arasında oynanacak final mücadelesi 1 Haziran Cumartesi günü saat 22.00’da başlayacak. Karşılaşma Exxen ve TV8 ekranlarından canlı yayınlanacak.

REAL MADRİD'İN FİNAL KADROSU BELLİ OLDU

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi finalinde 1 Haziran Cumartesi günü karşı karşıya geleceği Borussia Dortmund maçının kadrosunu açıkladı. Milli futbolcu Arda Güler de kafilede yer aldı.

Courtois, Lunin, Kepa, Fran, Carvajal, Militao, Alaba, Nacho, Lucas Vasquez, Fran Garcia, Rüdiger, Mendy, Bellingham, Kroos, Modric, Camavinga, Valverde, Tchouameni, Ceballos, Arda Güler, Mario Martin, Vinicius, Rodrygo, Joselu, Brahim.

DORTMUND - REAL MADRİD MAÇINDA ?

Sezona sakatlıkla başlayan ve ardından takımının ABD kampında tekrar sakatlanan Arda Güler, son haftalarda yükselen form grafiği ile dikkat çekti.

Arda Güler, Real Sociedad, Cadiz, Granada, Alaves ve Villarreal maçlarında gol atma başarısı gösterdi.

Ancelotti, final mücadelesi öncesinde yaptığı açıklamada “ ''Arda Güler finalde oynayacak mı? Tabii ki oynayabilir. Kalitesini ve yeteneğini gösterdi. Final maçında bize çok faydalı olabilir, seçeneklerimizden biri.'' ifadelerini kullandı.

MADRİD 15. KUPAYI KAZANMAK İSTİYOR

Şampiyonlar Ligi Kupasını en fazla kazanan takımlar arasında Real Madrid, Milan, Bayern Münih, Liverpool, Barcelona, Ajax, İnter, Manchester United yer alıyor.

İspanyol devi Real Madrid, tarihinde 18. kez Şampiyonlar Ligi’nde final oynamaya hak kazandı. Oynadığı 17 finalin sadece 3’ünü kaybeden eflatun-beyazlılar, kupayı 14 kez müzesine götürerek en başarılı takım oldu.