Eboue Premier Lig’e mi dönüyor?

Galatasaray'la Emmanuel Eboue'nin yolları ayrılıyor. Menajer probemi nedeniyle 1 milyon euro tazminat ödemeye mahkum edilen Fildişi Sahilli yıldız için devreye West Ham United girdi.

NTV Spor 04 Haziran 2014 - 13:08

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli yıldızı Emmanuel Eboue, İngiltere yolunda...

Sarı-Kırmızılı ekibe transfer olurken menajerini devre dışı bıraktığı için 1 milyon euroluk tazminat ödemeye mahkum edilen Eboue, parayı ödememesi durumunda sahalardan 4 ay men edilecek. UEFA'ya savunma yapma hakkı bulunan tecrübeli sağ bekin bu durumu, Wes Tham United'ı harekete geçirdi.

İngiliz basını, Eboue'nin West Ham United'a düşük bir bonservis ücreti karşılığında transfer olacağını sayfalarına taşıdı. Teknik direktör Roberto Mancini'nin de kadroda düşünmediği Fildişi Sahilli oyuncu, yönetim tarafından da gözden çıkarıldı.

Haberde, Eboue'nin 1 milyon euroluk cezayı, gerçekleştirilecek transfer ile ödemeyi düşündüğü ve bu yüzden de West Ham United'ın teklifini kabul edeceği yazıldı.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray formasını 29 maçta giyen Emmanuel Eboue, 2011  yılında Arsenal'den 3.5 milyon euro karşılığında transfer edilmişti.