Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, kulüpte başarılı olmak için süreklilik gerektiğini belirterek, ''Gençlerbirliği'nde düğmeye basmak istiyoruz ama elektrik parasını biz ödemiyoruz'' dedi.
Çapa'nın yanı sıra futbolcular Randall Azofeifa, Özgür İleri ve Murat Duruer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Medya Topluluğu ve ODTÜ'lü Gençler grubunun düzenlediği panele katıldı.
Teknik direktör Fuat Çapa, söyleşinin başında kendinden bahsederek, ''1972 yılından bu yana Belçika'da yaşıyorum. 43 yaşındayım. Oradaki yaşam ile buradaki çok farklı. Türkiye'ye teknik direktör olarak 36-37 yaşında geldim ve çok şey öğrendim. Bu sene daha sabırlı olmayı öğrendim. Taraftarın güvenini sarsmadık. Zaman zaman iyi veya kötü oynadık'' dedi.
Tecrübeli teknik direktör Çapa, Avrupa'da deneyim için sürekliliğin önemli olduğunu belirterek, ''Anadolu takımlarının sıkıntısı futbolcuların büyük takımlara transfer olmaları. Gençlerbirliği gelecek sezon kadrosunu korursa, ilk 5 'i nasıl garantileyeceğimizin hesabını yapabiliriz. Işık var ama düğmeye basmak lazım. Düğmeye basmak istiyoruz ama elektrik parasını biz ödemiyoruz'' diye konuştu.
Avrupa'da sadece sahada çalıştığını, Türkiye'de ise her tarafta çalışmak zorunda olduğuna dikkati çeken Çapa, ''Temmuz ayında hedefimiz 12. sıraydı. Devre arasında bu hedef 4. sıra oldu. Yaşadığımız sakatlıklar bizi zor durumda bıraktı. Biz de ilk 4 içinde bitirmek isterdik ama bu hak olmazdı. Kariyerim açısından Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamak iyi olurdu. Gençlerbirliği için ise iyi olmazdı. Zemini hazırlayıp, çalışma yapmalıyız. Gelecek sezon hedef 7. veya 8. sıra olmalıdır'' ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği'nin son iki dönemde sıkıntılar yaşadığını, ancak bu sezon tam tersi bir görüntünün bulunduğunu anlatan Çapa, ''Bence biz adaletli olduk. Futbolcularım benim samimi ve dürüst olduğuma inandılar. Onlardan ne beklediğimizi anlattık. Futbolun takım oyunu olduğunu aktardık'' şeklinde konuştu.
Kendisi için en büyük takımın, bulunduğu takım olduğunu ifade eden Çapa, şunları söyledi:
''Bir teknik direktörün kendi felsefesini takıma yerleştirmesi 2 sezon sürüyor. Ancak 1-2 hafta sonra ne olacağını bilmiyoruz. Uzun vadeli planlar bir sorun. Kulübün felsefesi olursa, teknik direktörün gelmesiyle değişmemesi lazım. Biz bu süreci Gençlerbirliği'nde başlattık. En büyük problem, altyapı için bütçe ayrılmıyor. Bütçeyle birlikte sabırla bekleyeceksiniz.''
FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ
Futbolculardan Murat Duruer, Ankaragücü ile Gençlerbirliği taraftarları arasındaki farkın sorulması üzerine, ''Birbirinden çok ayrı camialar. Ankaragücü'nde daha fazla taraftar var. Öfkeyi ve neşeyi üst düzey yaşıyorlar. Gençlerbirliği taraftarı ise futboldan daha iyi anlıyor. Bu durumda Gençlerbirliği taraftarını tercih ederim. Futbolcular bunu sahada da görüyor'' şeklinde cevapladı.
Murat Duruer, tüm futbolcuların büyük takımlarda oynama hedefi olduğunu belirterek, ''İstanbul takımları büyük ekipler. Şampiyonluğa oynadığınızda taraftarlar arkanızda olacaktır'' diye konuştu.
Spor Toto 2. Lig'den Gençlerbirliği'ne transfer olan Özgür İleri ise, ''Bu benim açımdan iyi oldu. Genç futbolculara katkı veriyorlar. Başka bir kulüpte bunu bulamayabilirdim. Gençlerbirliği'ne gelmem iyi oldu'' dedi.
Özgür de bütün futbolcuların 3 büyüklerde oynamak istediğine dikkati çekerek, ''Ancak Gençlerbirliği daha iyi olursa burada kalmak isterim'' değerlendirmesini yaptı.
Randall Azofeifa ise, ''Gençlerbirliği'nde efsane olmak ister misin?'' şeklindeki soruya, ''Burada efsane olmak isterim'' dedi.
Azofeifa, beklentilerinin her zaman büyük olduğunu ifade ederek, ''Beklentilerim her zaman yüksektir. Şampiyon olabiliriz. Avrupa'da Barcelona'da oynamak isterdim'' diye konuştu.
Gençlerbirliği'nin tribün liderlerinden Nedim Celasun ise yeni hazırlanan sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi konusundaki yasanın, taraftarların maçlardaki hareketlerini kısıtladığını söyledi.
Bu arada, panele futbolculardan Hurşut Meriç de gelmesine karşın, katılmadı ve arkadaşlarını seyirciler arasından izledi.