Elfsborg hangi ülkenin takımı, kadro değeri ne kadar? Galatasaray’ın rakibi Elfsborg hangi ligde mücadele ediyor?

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü rakibi Elfsborg oldu. Avrupa futbolunun iki numaralı organizasyonunda mücadele eden sarı-siyahlıları, genç teknik direktör Oscar Hiljemark çalıştırıyor. Yeni sezonda kadrosunu Zeneli, Hedlund, Gudmundsson, Petterson gibi isimlerle güçlendiren Elfsborg geniş oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Takımın en fazla gol katkısı veren oyuncusu ise Michael Baidoo oldu. Peki Elfsborg hangi ülkenin takımı, kadro değeri ne kadar? İşte, oyuncuları ve kulübe ilişkin bilgiler…

Haber Merkezi - NTV Spor 23 Ekim 2024 - 12:22

Elfsborg takımı genç ve dinamik kadro yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Hücum hattında Amed Qasem ve Jalal Abdulai gibi önemli isimlere sahip olan İsveç ekibi, disiplinli savunması ve hızlı ataklarıyla tanınıyor. Avrupa’da aldığı üst üste başarılı sonuçlarla büyük beğeni toplayan Elfsborg, Avrupa Ligi’nde ilk maçında AZ Alkmaar karşısında eksik kalarak sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrılmışlardı. İkinci mücadelesinde ise İtalya’nın Roma kulübünü 1-0 geçmeyi başardı. İşte, Galatasaray’ın rakibine ilişkin detaylar….

?

Elfsborg özellikle son dönemde Avrupa kupalarında yaptığı çıkışla dikkat çekti. İsveç Allsvenskan Ligi’nde yer alan sarı-siyahlıları Oscar Hiljemark çalıştırıyor.

Bu sezon puan sıralamasında 7. basamakta bulunan İsveç ekibi oynadığı 27 karşılaşmada 31 puan topladı.

Transfermarkt verilerine göre kadro değeri yaklaşık 15 milyon euro olan Elfsborg’ta takımın kadro değeri en yüksek oyuncusu on numara olarak görev yapan Michael Baldoo oldu. Ganalı oyuncu bu sezon ligde 10 gol atarken arkadaşlarına 4 gol pası verdi.

Elfsborg’un kadrosunda Simon Hedlund, Arber Zeneli, Ahmed QASEM, jalal Abdulai Niklas Hult gibi önemli oyuncular bulunuyor.

İsveç ekibinde kalesinde Pettersson, Sörensen, Uppenberg gibi isimler görev yaparken savunma hattında ise Ludvig Rictner, Terry Vegbe, Buhari, Henriksson, Holmen, Rami Kaib, Niklas Hult gibi alternatifler yer alıyor.

Zengin orta saha rotasyonu bulunan Elfsborg’ta orta saha olarak Noor Ouma, Baldursson, Thomasen, Baidoo, Zeneli, Gudmundsson, Andren, Zeneli kadroda bulunuyor.