"Emenike'nin yedek kalması üzücü"

Fenerbahçeli Emenike'nin de forma giydiği Nijerya-İngiltere dostluk maçının ardından Nijeryalı gazeteciler NTV Spor'a konuştu. Nijerya'nın efsanevi futbolcularından Efan Ekoku, Emenike'nin performansını NTV Spor'a değerlendirdi.

NTV Spor 19 Kasım 2013 - 14:33

Nijerya'nın efsanevi futbolcularından Efan Ekoku, Emenike'nin performansını NTV Spor'a değerlendirdi.

Emenike'nin Nijerya için önemine değinen Ekoku, "Emenike şu anda bizim için çok önemli bir değer. Kendisi takımın en iyi santrforu ve son iki yılda milli takımda fantastik bir performans sergiledi. Onun oynamadığı maçlarda aynı seviyeye ulaşamıyoruz ve gol atması için güvenebileceğimiz bir oyuncu bulamıyoruz. Teknik olarak iyi oyuncularımız var ama karşımızda üst seviyede defans oyuncuları olduğu zaman kilidi açan isim Emenike oluyor. OOynadığı zaman milli takımımız adına çok seviniyorum" diye konuştu.

Emenike'nin Fenerbahçe'de yedek kalmasını hayal kırıklığı olarak değerleniren efsanevi futbolcu, "Bu durumun hayal kırıklığı yarattığını düşünüyorum. Çünkü çok kaliteli ve özellikleri olan bir oyuncu. 4-5 maçta bir şans yakalayabildiğiniz zaman herkes kadar formda olamayabilirsiniz, oyun içindeki zamanlamalarınızı iyi yapamayabilirsiniz ve bu durum sizin moralinizi bozar. Fenerbahçe'de Moussa Sow, Dirk Kuyt, Pierre Webo gibi kaliteli oyuncular var, bu yüzden yakaladığınız şansları iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Ancak Emenike'nin hem milli takımda hem de Fenerbahçe'de bekleneni verdiğini düşünüyorum" dedi.