"En azından kuru fasulyeye alışkın"

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ve İkinci Başkan Hamdi Yasaman, mali kongre sonrası NTV Spor'a özel açıklamalar yaptı. Yarsuvat, Hamza Hamzaoğlu'nu ilginç ifadelerle övdü. Yasaman ise Prandelli ile yapılan görüşmenin detaylarını anlattı.

NTV Spor 06 Aralık 2014 - 17:46

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ve İkinci Başkan Hamdi Yasaman, NTV Spor Muhabiri Evren Göz'ün sorularını yanıtladı.
 
YARSUVAT: "EN AZINDAN KURU FASULYEYE ALIŞKIN"
Başkan Yarsuvat, Prandelli'nin ardından teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu için ilginç ifadeler kullandı.
 
Türk bir teknik adamla çalışmanın artılarını aktaran Yarsuvat, "Her şeyden önce bizim vatandaşımız. En azından Türkçe konuşuyor, en azından kuru fasulye yemeye alışmış" dedi.
 
Hamzaoğlu ile başarılı olacaklarını hissettiğin ibelirten Galatasaray Başkanı, "Türk ve yabancı oyuncuları beraber idare edebilecek hassasiyete sahip. Bu çok önemli" diye konuştu.

Hamzaoğlu'nu önceden tanımadığını, sadece sporcu kimliğiyle bildiğini de belirten Duygun Yarsuvat, "Kendim gidip bizzat tanıdığım vakit, birlikte çok önemli şeyler yapabileceğimiz kanaati bende hasıl oldu" değerlendirmesinde bulundu.
 
YARSUVAT: "4MAYIS'TA 4. YILDIZI ÖNGÖRÜYORUM"
Yönetime seçilirken verdiği ve mayıs ayına kadar görevde kalacağı taahhüdü hatırlatılan Yarsuvat, bu süre sonunda ne öngördüğünün sorulması üzerine, "Mayıs ayında 4. yıldızı öngörüyorum" demekle yetindi.
 
HEDEF PRANDELLİ'YE 1 SEZONLUK ÖDEME YAPMAK
NTV Spor'a özel açıklamalarda bulunan bir diğer isim olan İkinci Başkan Hamdi Yasaman ise yolları ayırdıklharı Prandelli ile ne aşamada olduklarını anlattı.
 
"Prandellinin tazminatı değil sözleşmede belirtilen rakamı var, onu konuşacağız" diyen Yasaman, İtalyan hocanın avutakının henüz İstanbul'a gelmediğini ve sadece menajeriyle konuştuklarını vurguladı. Prandelli ile yüzyüze konuşmayı istediğini de ifade eden Yasaman, böylece dostane bir şekilde oylları ayırmak istediklerini belirtti.
 
Yasaman, "Prandelli'nin Mayıs'a kadar olan ücretlerini vermek lazım. Zaten ücreti taksitlere bölünmüştür, onları isteyecektir. Ama biz belli bir dönem ödenmemiş hakları varsa onları ödeyip el sıkışacağız. Mesela bu sezon olabilir, bir pazarlık olacak" diyerek, 2 yıllık sözleşme yapılan İtalyan hocaya sadece bu sezon sonuna kadarki ücretlerinin ödenmesiyle bu işi halletmek istediklerinin sinyalini verdi.