EURO 2024 | İskoçya - Macaristan maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (İlk 11'ler)

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan iskoçya ve Macaristan karşılaşmasıyla devam ediyor. A Grubu’nda ikincilik ümidini sürdüren İskoçya, Macaristan karşısında kazanmayı hedefliyor. İskoçya'da cezalı Ryan Porteous, Macaristan karşısında forma giyemeyecek. A Grubu'nda iki maç sonunda puanı bulunmayan tek takım Macaristan oldu. Macaristan, İskoçya karşısında sahadan puan veya puanlarla ayrılmak istiyor. İskoçya - Macaristan karşılaşmasını Facundo Tello yönetecek. Peki İskoçya - Macaristan maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, mücadeleye ilişkin bilgiler…

Haber Merkezi - NTV Spor 22 Haziran 2024 - 17:25
Haber Oluşturma: 22.06.2024 - 17:25 1.Güncelleme: 23.06.2024 - 21:25

Macaristan grupta oynadığı İsviçre ve Almanya karşılaşmalarında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Henüz puan alamayan Macaristan, İskoçya karşısında şansızlığını kırmak istiyor. Macaristan, İskoçya karşısında galibiyet alarak en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girmeyi hedefliyor. İki takım tarihinde ilk kez resmi müsabakada karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan hazırlık maçlarında 4 kez İskoçlar 3 kez ise Macarlar sahadan galibiyetle ayrıldı. Peki İskoçya - Macaristan maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, karşılaşmaya ilişkin detaylar…

?

’te A Grubu’nda üçüncü karşılaşmalar başlıyor. Stuttgart Arena'da İskoçya ve Macaristan kozlarını paylaşacak.

Arjantin Federasyonundan hakem Facundo Tello’nun yöneteceği mücadele 23 Haziran Pazar günü saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşma TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

İLK 11'LER

İskoçya: Gunn, Hendry, Hanley, McKenna, Ralston, Gilmour, McGregor, Robertson, McTominay, McGinn, Adams.

Macaristan: Gulacsi, Botka, Orban, Dardai, Bolla, Styles, Schafer, Kerkez, Szoboszlai, Sallai, Varga.

İSKOÇYA’DA HEDEF İKİNCİLİK

Grupta 1 puanı bulunan İskoçya, ikinci olarak son 16 turuna yükselmek için umutlarını koruyor.

Turnuvadaki ilk maçında Almanya'ya 5-1 yenilen İskoçlar, ikinci müsabakada İsviçre ile 1-1 berabere kaldı. Yarın Macaristan'ı yenmesi durumunda İskoçya, ikincilik için aynı saatte Almanya ile karşılaşacak İsviçre'nin yenilmesini bekleyecek. İsviçre'nin Almanya'dan en az 1 puan alması durumunda İskoçlar, en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olmayı bekleyecek.

MACARİSTAN PUAN ALAMADI

A Grubu'nda iki maç sonunda puanı bulunmayan tek takım Macaristan oldu. Gruptaki ilk müsabakada İsviçre'ye 3-1 yenilen Macarlar, ikinci karşılaşmada Almanya'ya 2-0 mağlup oldu. Henüz puanla tanışamayan Macaristan, yarınki karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp, en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerek yoluna devam etmeyi hedefliyor.

İLK KEZ RESMİ MAÇTA KARŞILAŞACAKLAR

Daha önce yapılan tamamı dostluk maçı niteliğindeki 9 müsabakada 4 kez İskoçlar, 3 kez de Macarlar mutlu sona ulaştı. İki mücadele de beraberlikle sonuçlandı. İskoçya'nın attığı 17 gole, Macaristan 15 golle karşılık verebildi.İki ülke tarihlerinde ilk kez A milli takım seviyesinde bir resmi maçta karşılaşacak.