"F.Bahçe maçında da aynı şey olacak"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Fenerbahçe maçı öncesinde hakemlerden dert yandı. Büyük takımlarla oynadıkları maçlarda hakemlerin baskı altında kaldığını savunan Çalımbay Kadıköy'de de bu durumun değişmeyeceğini söyledi.

NTV Spor 26 Aralık 2014 - 00:44

Spor Toto Süper Lig'de 14. haftayı 6. sırada geçen Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay yoğun maç trafiğinden şikayet etti. NTV Spor'a özel açıklamalarda bulunan Çalımbay üst üste gelen deplasman maçlarının takımı yorduğunu ifade etti.

"Çarşamba kupa maçı, cumartesi ise deplasmanda Galatasaray ile oynadık. Aynı düzeni bu hafta da gerçekleştiriyoruz. Bu ağır fikstürün altından kalkabilmek için derin bir kadronuzun olması gerek. Mecburen kupada daha az forma şansı bulan oyuncularımızı sahaya sürüyoruz. Bunca zorlun maçların sonucunda tökezliyoruz."

"KADIKÖY'DE DE AYNI ŞEY OLACAK"
Geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında  çok iyi oynadıklarını ama basit hatalardan dolayı  maçı kaybettiklerini ifade eden Rıza Çalımbay hakem faktörüne de dikkat çekti. Çalımbay Kadıköy'de Fenerbahçe ile oynayacakları maçta hakemin baskı altında kalmasından çekindiklerini söyledi.

"Hakem unsuru çok önemli. Yine aynı şey olacak, Fenerbahçe baskı kuracak ve hakem etkilenecek. Bunun yanında futbolcuların baskısı olacak. Böyle ortamlarda doğal olarak insan etkileniyor, bazı pozisyonlarımız es geçiliyor. Galatasaray maçında bize iki kritik hata vardı. Malesef hakemler büyük takımlara karşı hata yapmak istemiyor. Bu bir gerçek ve onları da anlıyorum çünkü hakemleri tam anlamıyla koruyan biri yok. Hakemler tam anlamıyla korunmuş olsa durum daha farklı olur."

Uzun yıllar Beşiktaş formasını terleten ve bir dönem siyah-beyazlı takımda teknik direktörlük de yapan Rıza Çalımbay Adana Demirspor maçındaki centilmence hareketi nedeniyle Veli Kavlak'ı tebrik etti.

"Veli'yi tebrik etmek lazım. Artık futbolcular da bazı durumlardan vicdanen rahatsızlık duyuyorlar. Sporcu demek budur. Atatürk'ün dediği gibi ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' işte bu."

Çalımbay, yabancı kuralı ile ilgili çalışma yapılırken yerli teknik direktörlerin de fikirlerinin alınması gerektiğini sözlerine ekledi.