Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar'ı tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Fenerbahçe, son 32 turunda Rusya temsilcisi Krasnodar ile eşleşti. Peki Krasnodar'ın kadrosunda hangi futbolcular var? Teknik direktörü kim, maçlarını hangi stadyumda oynuyor?

NTV Spor 12 Aralık 2016 - 16:11
Haber Oluşturma: 12.12.2016 - 16:11 1.Güncelleme: 12.12.2016 - 16:13

Fenerbahçe'nin Kupa 2'deki rakibi Krasnodar hakkında notlar...

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakibi Krasnodar, 2008 yılında kurulan bir takım olarak dikkatleri çekiyor. Krasnodar, 5 yıldır mücadele ettiği Rusya Ligi'nde 5. sırada yer alıyor. Rusya temsilcisi maçlarını 34 bin kişi kapasiteli 'Krasnodar Stadyumu'nda oynuyor.

Transfermarkt'ın verilerine göre Krasnodar'ın kadrosundaki futbolcuların toplam değeri yaklaşık 93 milyon Euro. 13 futbolcunun çeşitli milli takımlarda forma giydiği Rus ekibinin yaş ortalaması ise 28,7.

Fenerbahçe'nin rakibini 6 Ekim 2016'dan bu yana 47 yaşındaki teknik direktör Igor Shalimov yönetiyor. Shalimov, 2019 yılının Haziran ayı sonuna kadar Krasnodar'ın teknik direktörlüğünü yapacak.

Fedor Smolov, Krasnodar'ın en golcü futbolcusu olarak dikkatleri çekiyor. Rus futbolcu 12 maçta 10 gol atarken 1 de asist yaptı. Takımın Brezilyalı yıldızı Ari ise 11 maçta forma giyerken 4 gol 4 de asist yaptı.

Avrupa Ligi'nde I Grubu'nda Schalke, Salzburg ve Nice ile mücadele eden Krasnodar, grubu 7 puan ve averajla 2. sırada tamamlayarak Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Fenerbahçe-Krasnodar arasında İlk maçlar 16 Şubat’ta rövanşları ise 23 Şubat’ta oynanacak. Maçlar, Türkiye saati ile 21.00 ve 23.05’te.

Geçtiğimiz yıl da Avrupa Ligi'nde son 32 turuna yükselen Fenerbahçe yine aynı turda bir Rus ekibi olan Lokomotiv Moskova ile karşılaşmıştı. Rakibini eleyen Fenerbahçe, son 16 turunda Ivan Bebek faciasının yaşandığı maç sonunda Braga'ya elenerek turnuvaya veda etmişti.

DIŞARDA HAVA SICAKLIĞI EKSİ 25 İKEN İÇERDE ARTI 10'DERECEYE KADAR ÇIKARABİLEN SİSTEME SAHİP
Futbolcuların soyunma odalarındaki ultra lüks konfordan, ısıtmalı ve soğutmalı seyirci koltuklarına, çim zemininden stadın iç kısmını saran dev LED ekranına, dışarda hava sıcaklığı eksi 25 iken içerde artı 10'dereceye kadar çıkarabilen sistemi ile görenleri şaşırtan Krasnodar Arena'yı yapan Türk inşaat firması, Rusya'da ve dünyada büyük ses getirdi.

Futbolu hayatının merkezine koyan ve 2008'de kurduğu takımı sekiz yıl içinde bugün Avrupa Ligi'nde mücadele eden bir takım haline getiren bir kulüp, başkanın kendisi gibi futbol aşığı bir inşaat şirketi sahibi ile dostluğu dünyaya eşi benzeri olmayan bir stadın kazandırılmasını sağladı.

KOLTUKLARDA USB GİRİŞİ VAR
Stadı farklı kılan bir özellik ki bu dünyada bir ilk, o da medya ekranımız. Yaklaşık 5 bin metrekare (4 bin 700 metrekare) yüzeye sahip. Bu bütün stadyumu çepeçevre içerıden saran bir medya ekrandır. Bütün statlarda dışarıda yer alan medya ekran burada içeride yapıldı.

Biliyorsunuz 2018'de Dünya Futbol Kupası müsabakalarında da bu stadyumun yer alabilme olasılığı var. Bundan dolayı da çok kolay bir şekilde kapasitesi 40 bine çıkarılacak şekilde tasarlandı.

VIP'lerin olduğu bölüme İspanya'dan getirmiş olduğumuz özel koltuklarla donatıldı. Isıtması, soğutması ve USB sistemi hep koltuklarda bulunmakta. Diğer bütün seyirci koltukları da Almanya'dan getirilmiştir.

Stadyumun çok ultra lüks olduğunu anlattık, bu da kullanılan ince iş malzemeleri ile alakalı. En özel malzemeler; özellikle de doğal taş işçiliği ile tipik bir kolezyum gibi tasarlanmış ki bu Türk işçisinin bir başarısı olarak adlandırılabilir.

Dünyanın en lüks stadyumunu inşa etmekten çok gurur duyduk. En önemli özellik bir ilk olan Rusya'da halat germe sistemi ile yapılmış olan çatısı. Burada çok özel bir ısıtma sistemi kullanıldı ki Rusya burası biliyorsunuz hava ısısı çok düşük. Dışarıda hava ısısı eksi 25 derece iken içeride bu sıcaklık artı 10 dereceye kadar getirilebilen bir sistem düzenlendi.

Yine medya ekranın stada çok ciddi bir hava kattığını söyleyebilirim. Bu medya ekran çok ciddi ilgi görüyor. Zemini çok özel bir teknolojisi ile yapılmış bir futbol sahası ve rulo şeklinde değil ekme biçiminde yapılmış bir zemine sahip saha. Zeminin havalandırma, sulama, ısıtma sistemleri hep yapıldı."