Galatasaray'ı genel kurulda neler bekliyor?

Galatasaray Kulübü'nde bugün Olağanüstü Genel Kurul yapılacak. Türk Telekom Arena'daki toplantı saat 10.00'da başlayacak.

NTV Spor 05 Aralık 2014 - 15:14

Türk Telekom Arena'da bu sabah 10'da başlayacak mesai, akşam geç saatlere kadar devam edecek.

Sarı-kırmızılı kulübün olağanüstü mali genel kurulu, sabah saatlerinde başlarken, akşam 21.45'te ise Galatasaray, Arena'da Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak.

Camiada öncelikle gözler mali genel kurula çevrilmiş durumda...

Perşembe günü Ünal Aysal, yapacağı basın toplantısıyla eleştirilere cevap vermeyi planlarken, kulüpten bazı isimler Aysal'a giderek, bu açıklamaları basının önünde değil de genel kurulda yapmasını rica etmişti. Ünal Aysal da bunu kabul etti ve genel kurulda konuşmaya karar verdi.

Aysal'ın, bugünkü genel kurulda önemli bir konuşma yapması bekleniyor.

Aysal dönemine ait 53 milyon liralık bütçe aşımı ve 15 milyon lira da gelir azalması sonucu oluşan 68 milyon liralık açık, genel kuruldaki önemli konulardan birisi olacak.

Duygun Yarsuvat yönetimi ise borçlanma yetkisi isteyecek. Yarsuvat yönetiminin bu isteği sonrasında da sert tartışmaların yaşanması bekleniyor. Kulübün içinde bulunduğı mali durum karşısında, Yeni yönetim, borçlanma yetkisi isterken, Şişli'deki arazinin de kullanma yetkisi istenecek.

Genel kurulda Ünal Aysal yönetimine de çok ciddi eleştiriler gelmesi bekleniyor. "Benim sorumluluğum altındaki genç bir ekiple, Mayıs ayında yeniden göreve gelebilirim" diyen Aysal açısından, Mayıs ayındaki seçim öncesi tablo bugün şekillenecektir.

İbra konusunda camianın bir kesiminin görüşü; Aysal ve Yarsuvat yönetiminin ayrı ayrı ibra edilmesi. Bu konu da bugünkü olağanüstü mali genel kurulun önemli konu başlıklarından birisi olacak.