"Geç bile kadık"

Kulüpler Birliği Vakfı devrim niteliğinde bir karar aldı. 2017 yılındaki Süper Lig naklen yayın ihalesinin, Kulüpler Birliği tarafından yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. Projenin hayata geçirilmesi için Süper Lig A.Ş’nin kurulması kararlaştırıldı. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ çalışmanın detaylarını NTV Spor'a anlattı.

NTV Spor 10 Mart 2015 - 19:39

Göksel Gümüşdağ, NTV Spor'da Spor Merkezi'ne konuk oldu. Gümüşdağ "Naklen yayın hakkı ihalesinin Kulüpler Birliği tarafından yapılması konusunda geç bile kaldık" dedi.

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, NTV Spor'da Spor Merkezi adlı programa konuk olarak katıldı. NTV Spor Haber Müdürü Özgür Buzbaş ve Ercan Taner'in sorularını yanıtlayan Göksel Gümüşdağ “Türk futbolunun bu sistem değişikliğine ihtiyacı var. Göreve geldiğimiz ilk gün bu iş için çalışmaya başladık. Geçmişten gelen bir çalışmanın eseri. Toplantıya katılan başkanların hepsiyle mutabakata vardık. 7 Nisan'da toplantımız var. O zamana kadar Finansal Fair-Play Komitesi raporunu hazırlamış olur. TFF, yayın haklarından vazgeçmeli. Geç bile kaldık. Adım attık ve süreci başlattık” dedi.

"HEP KÖTÜ YÖNETİLDİ"
Avrupa'daki birçok sistemi incelediklerini ve bu proje için kanun değişikliğinin gerektiğini belirten Gümüşdağ “Kulüpler artık şirket gibi yönetilmek zorunda. TFF'nin bu kadar yükü taşıması mümkün değil. Dünyada bu kadar organizasyonla uğraşan başka bir federasyon var mı? TFF'nin, asli görevleriyle ilgili çok daha aktif projeler üretmesi gerekiyor. Ama aynı anda birçok yükle uğraşıyorlar. TFF de bu işin içinde olsun. Ama işi Kulüpler Birliği yapsın. Çünkü kulüplerin hakkı satılıyor. Futbolun ekonomisini doğru yönetmeye çalışacağız. Bugüne kadar kötü yönetildi. Aldığımız kararın arkasındayız” ifadesini kullandı.

"TFF BAŞKANLIĞI'NA ADAY DEĞİLİM"
Göksel Gümüşdağ, NTV Spor Haber Müdürü Özgür Buzbaş'ın “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday mısınız?” sorusuna “Ben zaten Kulüpler Birliği Başkanı'yım. İstanbul Başakşehir'in başkanıyım. Kolumun altında çok karpuz var. Bana bu soru hep soruluyor ama TFF Başkanlığı'na aday değilim. Aday olduğu sürece de Yıldırım Demirören'i desteklerim. Biz Türk futboluna fayda sağlamak için çalışıyoruz” yanıtını verdi.