Golden Boy 2024 ödül töreni ne zaman yapılacak? Golden Boy 2024 yılı finalistleri kimler, nasıl oy kullanılır?

İtalya’nın köklü spor gazetesi Tuttosport tarafından her yıl düzenlenen Golden Boy’da finale kalan isimler belli oldu. Finale kalan 25 kişilik oyuncular arasında milli yıldızlar Arda Güler ve Kenan Yıldız’da yerini aldı. Finale kalan oyuncular arasında Lamina Yamal, Savio, Garnacho, Leny Yoro, Pau Cubarsi, Jorrel Hato gibi isimler bulunuyor. Golden Boy belirlenirken uluslararası 50 gazeteci oy kullanacak. Yapılacak puanla sonucunda kazanan isim belli olacak. Peki Golden Boy 2024 ödül töreni ne zaman yapılacak? İşte, Golden Boy ödül törenine ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 18 Ekim 2024 - 10:52

Yılın en iyi genç futbolcusuna verilen Golden Boy ödülü için geri sayım başladı. Milli futbolcu ve finalistler arasına ismini yazdırdı. Finale toplam 25 oyuncu kalırken 20 isim jüri tarafından belirlenirken 5 oyuncu ise etkinliğin ana sponsoru tarafından seçildi. Arda Güler ve Kenan Yıldız jüri tarafından belirlenen 20 kişilik oyuncu grubu arasında yer aldı. Sponsor ile belirlenen oyuncular arasında Wilson Odebert, Andreas Schelderup, Endrick, Ben Seghir, Samuel Mbangula gibi isimler yer aldı. Peki Golden Boy 2024 ödül töreni ne zaman yapılacak? İşte, finale kalan isimler ve oylama işlemlerine ilişkin bilgiler…

?

İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden Tuttusport’un 2003 yılından itibaren düzenlediği Golden Boy ödülü için finale kalan isimler belli oldu.

Bu sene finale kalan 25 kişilik genç oyuncu listesinde Arda Güler ve Kenan Yıldız yer aldı. Birincilik ödülünün kazananı Aralık ayında gerçekleştirilecek ödül töreni ile belli olacak.

GOLDEN BOY 2024 ADAYLARI

Lamina Yamal - Barcelona

Joao Neves - PSG

Warren ZAire-Emery - PSG

Alejandro Garnacho - Manchester United

Pau Cubarsi - Barcelona

Savio - Manchester City

Rico Lewis - Manchester City

Aleksandar Pavlovic - Bayern Münih

Kobbie Mainoo - Manchester United

Jorrel Hato - Ajax

Leny Yoro - Manchester United

Jamie Bynoe-Gittens - Borussia Dortmund

Kenan Yıldız - Juventus

Cristhian Mosquera - Valencia

Adam Wharton - Crystal Palace

Arda Güler - Real Madrid

Mathys Tel - Bayern Münih

Desire Doue - PSG

Oscar Gloukh - Salzburg

Samuel Omorodion - Porto

Wilson Odobert - Tottenham

Andreas Schjelderup - Benfica

Endrick - Real Madrid

Eliesse Ben Seghir - Monaco

Samuel Mbangula - Juventus

GOLDEN BOY ÖDÜL TÖRENİ OY NASIL KULLANILIR?

Final aşaması öncesinde Golden Boy’da kullanıcılar oy kullanabiliyor. Birincilik ödülü ise 50 uluslararası gazetecinin oy kullanması ile belirleniyor. Her gazeteci 5 futbolcuya oy verebilecek. Bir gazetecinin ilk sırada seçtiği 10 puan, ikinci sıradaki 7, üçüncü sıradaki 5, dördüncü sıradaki 3 ve beşinci sıradaki 1 puan alacak. En fazla puan toplayan oyuncu Golden Boy’un sahibi olacak.