Gözler Madrid derbisinde

La Liga'nın 22. haftasında gözler Madrid derbisine çevrildi. Lider Real Madrid, saat 17'den itibaren NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanacak maçta, 7 puan gerisinde bulunan Atletico Madrid'e konuk olacak.

NTV Spor 06 Şubat 2015 - 16:57

Cezası biten Cristiano Ronaldo'ya yeniden kavuşan Real'de, büyük bir sakatlık krizi yaşanıyor. Sakatlığı düzelen Arda Turan'ın ise takımdaki yerini alması bekleniyor.

Diego Simeone, Atletico Madrid'in başına geçinceye dek, Madrid derbisinin sonucu neredeyse önceden belliydi. Rakibine büyük üstünlük kuran Real Madrid, tam 14 yıl boyunca, tek bir derbi bile kaybetmemişti. Ancak Simeone'nin Atletico'nun başına geçmesiyle tablo çarpıcı şekilde değişti. Geçen sezon şampiyon olan Atletico Madrid, Real Madrid'i bu sezon önce İspanya Süper Kupası'nda yendi; ardından Kral Kupası'ndan eledi. Ligin ilk yarısında Santiago Bernabeu'da oynanan maç da, Arda Turan'ın golüyle, Atletico'nun zaferi ile sonuçlandı. Atletico, Sergio Ramos, son saniyelerde kafa golünü atmasa, Real madrid'i takıntı haline getirdiği 10. şampiyonlar ligi şampiyonluğundan edecekti.

Atletico, son dönemde Madrid derbilerinde üstünlüğü ele geçirse de, lig'de ezeli rakibinin 7 puan gerisinde bulunuyor. Bu da olası yenilgi halinde, Atletico'nun şampiyonluk unvanını koruma şansının çok azalacağı anlamına geliyor. Ev sahibi ekipte Antoine Griezmann son haftalarda çok formda. Geçen hafta 2 gol atan Mario Mandzukiç de, beklenen katkıyı vermeye başladı. Sakatlığı nedeniyle Eibar deplasmanında forma giyemeyen Arda Turan'ın ise derbide takım arkadaşlarına katılması bekleniyor.

Real Madrid ise Sevilla ile oynanan erteleme maçından yaralı çıktı. Sevilla karşısında, takımın temel direklerinden Sergio Ramos ve James Rodriguez'i sakatlığa kurban veren Real, cezalı duruma düşen Marcelo'dan da yararlanamayacak. Eflatun-beyazlılarda Pepe'nin sakatlığı da sürüyor. Ancak iyi haber; Cristiano Ronaldo'nun takıma dönecek olması. Cordoba maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle sadece 2 maç ceza alan Ronaldo, derbide, Benzema ve Bale'den oluşan forvet hattına katılacak.

Lider Real Madrid'in 4 puan gerisindeki Barcelona ise derbiye sahne olacak haftayı, Athletic Bilbao deplasmanında geçirecek.