"Güzel bir final olacak"

Almanya maçında attığı kritik golle İspanya'yı finale taşıyan Puyol, önemli açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 09 Temmuz 2010 - 13:31

Dünya Kupası yarı finalinde, İspanya'yı,  Almanya karşısında galibiyete taşıyan golün sahibi Carles Puyol, dev final öncesi basının karşısına çıktı. Hollanda'ya büyük saygı duyduklarını belirten Puyol, bununla birlikte kazanacaklarına inandığını söyledi.

İspanya, Avrupa Şampiyonluğu'nun ardından, dünya şampiyonluğunu da kucaklamak istiyor. Tarihinde ilk kez finale çıkan matadorlar, Hollanda engelini de geçmeyi başarırsa, Kupa'daki ilk maçını kaybettikten sonra, dünya şampiyonu olan ilk takım da olacak.

Taraftarlarının desteği altında Hollanda maçı hazırlıklarını sürdüren İspanya'da, Almanya karşısında galibiyet golünü atan Carles Puyol, kameraların karşısına geçti.

Puyol yaptığı açıklamada, "Futbolcu olarak bu tür anlar için yaşarsınız. Özellikle de benim gibi, büyük önemi olan maçlarda gol atmaya alışık olmayan bir futbolcuysanız. Herşey çok çabuk oldu, ancak dikkatimi dağıtmamam gerekli. Çünkü önümüzde çok önemli bir maç daha var ve benim görevim de kalemi savunmak"  şeklinde konuştu.

Puyol, Dünya şampiyonu olacaklarına inandığını söylerken, final maçı için iddialı konuşmaktan kaçındı. Açıklamalarına devam eden Puyol, "Umarım harika bir final maçı olur ve ispanya kazanır. Çok iyi futbolcuları bulunan, iki büyük takım karşılaşacak. Rakibimize büyük saygı duyuyoruz, ancak sahaya çıkacak isimlere baktığımda herkesi çok güzel bir finalin beklediğini söyleyebilirim" dedi.

İSPANYOLLAR PUYOL'U BIRAKMAK İSTEMİYOR

10 yıldır kadroya çağrıldığı İspanya Milli Takımı'nda şimdiye kadar 89 maçta forma giyen ve son olarak Almanya'ya karşı oynanan yarı final maçında attığı güzel kafa golüyle İspanya'yı finale taşıyan Puyol'un, Dünya Kupası sonrasında milli formayı bırakması bekleniyor. İspanyol basını 32 yaşındaki defans oyuncusu Puyol'un birkaç yıl daha Milli Takım'da kalmasına ikna edilmesi gerektiğini savunuyor.
        
Tamamen Dünya Kupası finaline konsantre olan Puyol ise, Milli Takım'daki geleceğiyle ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınırken, yöneltilen sorular üzerine, ''Bunu konuşma zamanı değil. Önümüzdeki şans konuşmak için çok daha güzel. Sadece finali düşünüyorum. Del Bosque ve Hierro ile konuşup bir karar vermek için zaman olacak'' açıklamasında bulundu.
        
Bu arada defans oyuncusu olmasına rağmen Milli Takım'da bu zamana kadar toplam 15 gol atan Puyol'un, Almanya maçında attığı golün Barcelona'daki çalışmalarının bir ürünü olduğu ortaya çıktı. Puyol, Barcelona'dan takım arkadaşı Xavi ile İspanyol ligindeki bazı maçlarda benzer pozisyonlarda gol attığını hatırlatarak, Alman defans oyuncularının uzun olmasından dolayı Almanya maçında Xavi ile böyle bir taktik denenmesi fikrini teknik direktör Del Bosque'ye söylediklerini ve sonuçta doğru bir tahmin yaptıklarını ifade etti.