"Hakemi cezalandırmak lazım"

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Spor Servisi'nde Beşiktaş-Gaziantepspor maçının hakemi Tolga Özkalfa'yı eleştirdi. Demirkol, "Hakemi cezalandırmak lazım. Kötüysen kötüsün, hakemlik yapma" dedi.

NTV Spor 11 Mayıs 2015 - 14:25

Gaziantepspor'un golü öncesi Serdar'a yapılan hareketi yorumlayan Mehmet Demirkol, "Bu pozisyon büyük takımlara penaltı çalınan anlardan. Gol öncesi Serdar'a yapılan hareket de büyük takımlara faül çalınan pozisyonlardan. Tolga Özkalfa, normal bir maç yönetiyormuş gibi davrandı. Bu söylediğim her anlama çekilebilir. Normalde bizde bu pozisyonlara 'ligin bitmesine dört hafta kaldı, büyük takıma karşı başımıza herhangi bir şey gelmesin" diye düşünülerek cart diye faul çalıyorlar. Bu hafta bu olmadı" ifadelerini kullandı.

Eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar'ın, "Tolga Özkalfa, üst düzey 7-8 hakem içerisinde en kötüsü" ifadeleri üzerine ise Demirkol, "Bütün bunlar bir yana, oyunun ritmini düşüren kişinin hakem olması çok acayip. Bir takım, -Gaziantepspor- net savunma yapıyor; Beşiktaş da tüm hatlarıyla hücum ediyor. Bu tip durumda hakemin görevi nedir? Eğer Gaziantep oyunu yavaşlatıyorsa ritmini düşürmeye çalışıyorsa onu cezalandırmak. Ama hakemi cezalandırmak lazım; çünkü ritmi düşüren Gaziantep'ten çok hakemdi. Ben bunu kabul edemiyorum. Penaltı verilir veya verilmez, bunlar olur. Ama bu olmaz. Dolayısıyla esas hakemin kötülüğü buradan geliyor. Olmuyor. Bir de yapmak mecburiyetinde değil. Hakemlik asıl işin değil. Yavaş yavaş profesyonelliğe geçiliyor ama olmuyorsa olmuyor. Bu hakem arkadaşların başka meslekleri var. Bu yaştan sonra başka iş yoksa ne yapayım denilebilir. Futbolcu, 'kötüyüm ama kendi klasımda bir takımda oynarım' deyip oynamaya devam edebilir. Ama hakemlik böyle bir şey değil. Kötüysen kötü, yapma. Maalesef gelişme de yok" diye konuştu.