"Herkes çıkarının derdinde"

Kulüpler arasında yabancı kontenjanı konusunda görüş ayrılıkları yaşanıyor. Spor yazarı Lütfü Özel konuyla ilgili NTV Spor'a açıklamalarda bulundu. Yaşananları özetleyen Özel, her kulübün kendi çıkarının derdinde olduğunu söyledi.

NTV Spor 06 Mart 2014 - 19:05

Spor yazarı Lütfü Özel, NTV Spor'a kulüpler arasında yabancı kontenjanı ile ilgili yaşanan görüş ayrılıkları konusunda ve yabancı sınırlandırılmasıyla ilgili konuştu.

Yaşananları özetleyen Lütfü Özel, "Galatasaray'ın önderliğini yaptığı bazı kulüplerin oyuncu sayısındaki sınırlamanın kalkmasındaki çabaya bir taraftan destek alma çabası, diğer taraftan ben kendi durumuma bakarım diyen orada da Beşiktaş'ın önderliğinde olduğunu düşündüğüm bir başka grubun direnç gösterdiğini görüyoruz. Esasasen burada hiç kimse Türk futbolu için yarara dayalı birşey yapmıyor. Herkes kendi çıkarının derdinde. Olayın özeti bu" dedi.

Anlaşmanın zor olduğunu belirten Özel, "Federasyon Başkanı açıklama yaptı. Bütün kulüplerin ortak düşünce de olmaları halinde kararlarını değerlendireceklerini söyledi. Anlaşmanın zor olduğu gözüküyor. Çünkü arada futbol birliği yok" ifadelerini kullandı.   

"SAHTEKARLIK SÖZ KONUSU"
Kulüplerin kendi çıkarlarını düşündüğünü söyleyen Özel, "Kulüpler Türk futbolunu düşünmüyorlar. Kulüpler Türk futbolunu düşünselerdi. Altyapılarına önem verirlerdi. Tırnak içinde belirtmek isterim ki bir sahtekarlık söz konusudur. Bir taraftan biz Türk futbolunun gelişmesini istiyoruz diyorlar. Ancak ortaya konulan tabloda böyle bir durum gözükmüyor. Hiçbirinin samimi olduğuna inanmıyorum" şeklinde konuştu.