Hikmet Karaman'dan canlı yayında Sofyan Amrabat itirafı

Tecrübeli teknik direktör Hikmet Karaman, NTV Spor Youtube'da Gündem Spor'un konuğu oldu. Hikmet Karaman, Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Sofyan Amrabat'la ilgili itirafta bulundu.

Haber Merkezi - NTV Spor 09 Ekim 2024 - 18:56

Son olarak Adana Demirspor'u çalıştıran deneyimli teknik adam , 'da dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe'nin şu anki oyununun Süper Lig ve Avrupa kupalarında yeterli olmadığını belirten Karaman, Mourinho'nun oyunu geliştirmesi gerektiğini söyledi.

"BEN İÇ SAHADA AMRABAT'I STOPER OYNATIRIM"

Sarı-lacivertlilerin transferine ayrı parantez açan tecrübeli teknik adam, Faslı futbolcunun oyun görüşüne vurgu yaparak "Amrabat'ın gelmesi büyük bir katkı. Ben iç sahada Amrabat'ı stoper oynatırım. Deplasmanda farklı düşünebilirim" ifadelerini kullandı.

"AMRABAT'I KAYSERİSPOR'A İSTEDİM"

Öte yandan Hikmet Karaman, Amrabat'la ilgili itirafta da bulundu. 64 yaşındaki çalıştırıcı, Kayserispor'u çalıştırdığı dönemde Faslı futbolcuyu istediğini belirtti.

SEMİH KILIÇSOY SÖZLERİ

Beşiktaş'taki Semih Kılıçsoy konusuna da değinen Karaman, "Semih Kılıçsoy'un kilo problemi varsa bu büyük bir sorundur. Mustafa'yı oynatan düşünce Semih'i oynatmıyorsa biraz sabretmek lazım" şeklinde konuştu.

Fiziksel kalitenin oynamak için yeterli olmadığının altını çizen tecrübeli çalıştırıcı, "Semih ilk oynadığında benim de çok dikkatimi çekmişti ama bütün bunlar yeterli değil. Fiziksel kalite seni taktiksel gelişmeye getirmiyorsa bir yerde tıkanıyorsun. Şu anda Galatasaray'da öyle bir oyuncu var; Barış Alper Yılmaz. Sahada oynuyor ama fiziksel olarak ayakta değil" dedi.

MİLLİ TAKIMA DAİR

Milli takımın harika bir jenerasyona sahip olduğunu söyleyen Hikmet Karaman, "Yüzde 80, yüzde 90'ı gurbetçilerden oluşan bir milli takımımız var. Yaş itibarıyla, taktik anlayışla rakiplerini boğacak bir milli takım kadrosuna sahip olduğumuzu düşünüyorum" sözlerini sarf etti.

MONTELLA İLE DİYALOĞU

A Milli Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile aralarında geçen bir diyaloğu aktaran Karaman, "Montella'ya 'gel hocam şimdiki Adana Demirspor'u çalıştır da göreyim seni' dedim, gülüştük" ifadelerini kullandı.