"İlk defa Türkçe bildiğim için pişman oldum"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota, Fenerbahçe karşılaşması sonrası çarpıcı iddialarda bulundu. Kendisine küfür edilidiğini söyleyen Şota, "Bugün ilk defa Türkçe bildiğim için pişman oldum. Hiç bu kadar küfür duymamıştım" dedi.

NTV Spor 24 Şubat 2013 - 21:34

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, 3-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçı sonrası sert açıklamalarda bulundu.

"Söyleyeceğim fazla bir şey yok" diyen Şota, "Biraz daha futbol oynanması gerekiyordu. İkinci yarıda hiç top tutmadık" dedi.

Maç sonrası kendine küfür edildiğini söyleyen genç teknik adam, "İlk defa Türkçe bilmeseydim dedim. Bu kadar küfür hiç duymamıştım. Bu kadar fazla küfür eden futbolcuları bir arada görmemiştim. Niye Türkçe biliyorum diye sordum kendi kendime. Futbolcular bize küfür ediyor. Helal olsun" diye konuştu.

Şota, "Futbol oynayacaksak burası çok güzel bir yer ama ana avrat küfür hiç hoş değil. Penaltı pozisyonunu herkes gördü. Hakemin kötü olduğunu söylemek istemiyorum. Seyirci penaltıyı aldı. Küfür edenleri duydum, gözlerim iyi değil görmedim" dedi.

"İYİ MÜCADELE ETTİK"
Fenerbahçe'ye karşı iyi mücadele ettiklerini vurgulayan Şota Arveladze, ''Rakibin net pozisyonlarını hatırlamıyorum. İkinci devre, hamleler yaptılar. Sow girdi, çift santrfor gibi oynadılar. Biz oyuncu değişikliğini erken yaptık, çünkü Djalma sakatlandı. Oyun giren Halil, daha fazlasını yapabilirdi. 1-1'den sonra penaltı geldi. Son anlarda risk aldık, kaleciyi de ileri çıkardık. Ancak iyi orta yapamadık ve 3. golü yedik'' ifadelerini kullandı.

ŞOTA'DAN HAKEME TEPKİ
Arveladze, Fenerbahçe'nin 90. dakikada kazandığı penaltıda hakem kararına, tepki gösterdi.
        
Fenerbahçe seyircisinin baskı oluşturduğunu dile getiren Arveladze, ''Verilen penaltıyı bilemiyorum. Dokunmayacağız, biz nasıl mücadele edeceğiz. Hakemi tebrik etmek istedim. Çok hafif bir penaltı. Burada baskı var. İkinci golü seyirci aldı. Onu kabul ederim. Büyük oynuyorsan hakem olarak Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyorsan o baskıyı yeneceksin'' dedi.
  
"ARALARINDA ANLAŞIYORLAR"     
Şota Arveladze, kendilerine verilen penaltıda hakemin sarı kart göstermediğini belirterek, ''Dördüncü hakeme 'Bize verilen penaltıda niye sarı kart vermiyor' dedim. 'Bilmiyorum' dedi. Onlara verilen penaltıya sarı kart verildi. Bilmiyorum, aralarında anlaşıyorlar. Dördüncü hakem bazen görüyor, söylemiyor veya söylüyor da kararı hakem veriyor'' diye konuştu.