Iniesta ‘Altın Top’ istiyor

EURO 2012'nin en iyi oyuncusu seçilen Andres Inıesta, daha önce birkaç kez aday gösterildiği altın top ödülünü kazanmak istediğini söyledi. Yıldız oyuncu, İspanya'nın diğer tüm takımlardan daha iyi oynadığı için üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olduklarını açıkladı.

NTV Spor 05 Temmuz 2012 - 17:25

İspanya, EURO 2012'de mutlu sona ulaşırken, Iniesta, turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmişti.

2010 Dünya Kupası Finali'nde attığı golle, Matadorlara ilk dünya kupasını da kazandıran İniesta, henüz başarıya doymuş görünmüyor.

Barcelona'da da hem La Liga hem de Şampiyonlar Ligi'nde zaferden zafere koşan Iniesta, dünyada yılın futbolcusuna verilen altın top ödülünü de kazanmak istediğini dile getirdi. İniesta bununla birlikte, Messi ve Ronaldo'nun varlığı nedeniyle iddialı konuşmaktan kaçındı.

Iniesta, EURO 2012'deki şampiyonluğu ise çok basit bir nedene dayandırdı; diğer tüm takımlardan daha iyi olmalarına. Turnuva boyunca herkesin kendilerini yenmek için extra motivasyonla sahaya çıktığının altını çizen başarılı futbolcu; "Bu da şampiyonluğu bizim için bir kat daha anlamlı kıldı. Final maçında topu çok hızlı dolaştırıp, final maçına yakışır agresiflikte mücadele ettik. Ancak şampiyon olmamızın asıl nedeni, rakiplerimizden daha iyi olmamız" dedi.