Kartal gözü!

Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Eren Şafak, rakipleri gözlüyor, en ince detaya kadar hazırlanan analizleri Bilic'e sunuyor.

NTV Spor 21 Ocak 2015 - 12:01

Beşiktaş teknik ekibinde 4.5 yıldır görev yapan yardımcı Antrenör Eren Şafak, NTV Spor'dan Övünç Özdem'in sorularını yanıtladı.
 
1.5 yıldır Teknik Direktör Slaven Bilic'in ekibindeki tek Türk antrenör olarak çalışmaya devam eden Şafak, hazırladıkları analizler ve raporlar ile Hırvat teknik adamın işini kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi: “Benim asıl görevim hem rakip takımların hem de kendi takımımızdaki oyuncuların son performanslarının analizlerini yapmak. Bunun dışında alt yapıdan gelebilecek oyuncuları da teknik heyete sunuyorum. Rakipleri analiz ederken sistemleri, statları, sosyoekonomik yapıları, hocaların stratejileri, oyuncuları hakkında ciddi bilgiler sunuyoruz”
 

 
Maçlardan önce ve sonra hazırladıkları görüntüleri ve edindikleri bilgileri oyuncularla tektek  paylaştıklarını belirten Şafak, hataları en aza indirmek için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı: “Oyuncu şunu biliyor, kendinin oyun içinde nelerle karşılaşabileceğini fark edebiliyor. Görüntüler eşliğinde anlatıyoruz bunları. Rakibin neler yapabileceğini bilerek stratejelerini çiziyorlar.”
 
Bilic'in antrenörlerin fikirlerini önemsediğini söyleyen Şafak, ilk yarının planladıkları gibi geçtiğini ifade etti. Transferler konusunda teknik heyet, yönetim ve scout ekibinin uyum içinde çalıştığı sözlerine ekleyen Eren Şafak, genç oyuncuların gelişimine büyük önem verdiklerini belirtti. “Bilic ile çalışmaktan çok keyif alıyorum. Geldiği dönem itibariyle ciddi gol yeme sıkıntısı çekiyorduk. Bilic takım savunmasına çok önem veren bir teknik adam portresi çizdi. Bunlarla ilgili çalışırken bizlerin fikrini fazlasıyla önemsedi. Biz teknik ekip olarak sürekli toplantı halindeyiz ve ortak bir fikir sunarak hareket ediyoruz. Stratejileri belirlerken bir idman programı hazırlıyoruz. Tabii ki Bilic ile çalışmak beni de geliştirdi. Çok stratejik düşünen ve fikrimize önem veren biri, onunla çalışmak bu yüzden çok keyifli”

Hem ligde hem de Avrupa'da başarılı olduklarını düşünen Eren Şafak'ın NTV Spor'a yaptığı açıklamaları Video Galeri'de izleyebilirsiniz...