Kasapoğlu'ndan olaylı derbi yorumu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi sonrasında çıkan olaylara ilişkin olarak, "Yeni spor aktörlerinin Baba Hakkı, Baba Gündüz, Metin Oktay ve Lefter gibi örnek olması gerek." dedi.

NTV Spor 09 Kasım 2018 - 11:40
Haber Oluşturma: 09.11.2018 - 11:40 1.Güncelleme: 09.11.2018 - 13:56

Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu olan Bakan Kasapoğlu, maç sonrasında yaşanan olayları tasvip etmediğini, spor ve şiddet kavramlarının yan yana gelmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Futbolda efsane olmuş isimleri öne çıkaran Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Yeni spor aktörlerinin Baba Hakkı, Baba Gündüz, Metin Oktay ve Lefter gibi örnek olması gerek. Ümit ediyorum bundan sonraki dönemde sporcularımız da bu misyonu ifa etmek için bu şuurla, bu anlayışla daha hassas bir şekilde sahada olsun, saha dışında olsun daha dikkatli olurlar. Kendileriyle ilgili daha hassas davranırlar."

Rekabetin önemli bir olgu olduğuna dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, "Her şeyden önce bir sporsever olarak şiddet ve spor kavramlarının yan yana gelmesinden büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Spor insanları kaynaştırmak ve bir araya getirmek için kardeşlik ve barış için var olan bir kavram, bir olgu." ifadelerini kullandı.

"Ümit ediyorum bir daha bu tür olaylarla karşılaşmayız" diyen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Sahada olması gereken ama fair play kuralları dediğimiz, centilmence, dostça yaşanması gereken bir olgu. Açıkçası geçen hafta yaşanan olaylar, hem olayların aktörleri, hem de izleyiciler ve spor camiası tarafından üzüntüyle karşılandı. Sahada olsun, tribün de olsun, dışarıda olsun, nerede olursa olsun şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddeti insani bulmuyoruz. Bu anlamda şiddetle olan mücadele noktasında da daha önce de ben ifade etmiştim, şiddeti zihinlerde çözmemiz gerekiyor."

Bakan Kasapoğlu, Türkiye'de vatandaşların kullanabileceği dört dörtlük tesisler bulunduğuna dikkati çekerek, "İnsanımız sporla iç içe olmak istesin. Bu bir kültür olsun, bizim amacımız. Sporun bir yaşam tarzı olması, hayatımızın günlük bir parçası olması için tesislerimizi inşa ediyoruz. Bu tesislerin 7 gün, 24 saat çalışması noktasında da tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz, seferber edeceğiz." diye konuştu.

Kendilerinin sadece spor bakanlığı olmadığını, gençlikle de ilgilendiklerini dile getiren Kasapoğlu, "Son üç yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik çok güzel projelerimiz var. Bu projelerimizi kayyum belediyelerle birlikte yapıyoruz. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığıyız. Sadece gençlerin değil, kendini genç hissedenlerin, gençlik potansiyeli olan herkesin bakanlığı olduğunu hissediyoruz. Bu bilinçle, bu heyecanla çalışıyoruz. Bu yüzden bölgelerdeki projelerimizde bunu esas alıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bakanlık olarak dün Elazığ ve Tunceli'de temaslarda bulunduklarını anlatan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok güzel tesisleri gezdik. Yeni yapacağımız tesislerle ilgili çalışmalarda bulunduk. Elazığ'da çok önemli bir gençlik kampı inşa ediyoruz. İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Çalışma Merkezi isminde, bölgesel ve uluslararası alanda bir merkezi 4-5 ay içinde tamamlayacağız. Burada gençlerimizi, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri yönünde destekleyeceğiz. Fırat Üniversitesindeki spor salonunu görünce, ülkemin tesisleşme adına geldiği aşama adına bir kez daha gururlandım. Çok mükemmel bir spor tesisi var."

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Tunceli'de son yıllarda hem tesisleşme hem de faaliyetler noktasında güzel çalışmalar yapıldığını belirterek, "Su ile sporun ne güzel buluştuğunu görüntülerde de izlediniz. Bunu ispat eden bir çalışma. Burada Millet Kıraathanesi vardı, onu da ziyaret ettik. Sanat ile kültürün bir araya geldiği kıraathaneydi. Gençlerimiz orada bize güzel türküler icra ettiler, bizler de dinledik. Tunceli bu anlamda güzel bir dönüşümü gerçekleştirmiş il olarak akıllarımızda kaldı." ifadelerini kullandı.