Klopp resmen açıklandı: Sözleşmesindeki madde yeni görevinden çok konuşuldu

Liverpool kariyerinin ardından teknik direktörlüğü bıraktığını açıklayan Jürgen Klopp sürpriz bir imza attı. Red Bull ile anlaşma imzalayan Alman hocanın sözleşmesinde, Almanya Milli Takımı'ndan teklif gelmesi durumunda ayrılmasına olanak sağlayan bir maddenin bulunduğu iddia edildi. Klopp'un teknik direktörlüğü bıraktığını söylemesine rağmen sözleşmesine böyle bir madde koydurması da dikkat çekti.

Haber Merkezi - NTV Spor 09 Ekim 2024 - 10:15
Haber Oluşturma: 09.10.2024 - 10:15 1.Güncelleme: 09.10.2024 - 10:19 2.Güncelleme: 09.10.2024 - 10:31 3.Güncelleme: 09.10.2024 - 11:10

9 yıllık Liverpool macerasını teknik direktörlüğü bıraktığını açıklayarak noktalayan 'un yeni görevi belli oldu. Deneyimli hoca, 'da "Küresel Başkanı" pozisyonuna getirildi.

SÖZLEŞMESİNDE ÖZEL MADDE VAR

Red Bull futbol grubundan yapılan açıklamada Jürgen Klopp'un "Küresel Futbol Baişkanı" görevine getirildiği duyuruldu. Klopp'un sözleşmesinde Milli Futbol Takımı'ndan teklif gelmesi halinde görevinden ayrılabileceğine dair özel bir madde bulunuyor.

KLOPP: "BU BENİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR"

Klopp imzanın ardından yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 25 yıl saha kenarında görev yaptıktan sonra böyle bir projede yer almaktan büyük heyecan duyuyorum. Görevim değişmiş olabilir ama futbola ve bu oyunu bu hale getiren insanlara olan tutkum değişmedi. Red Bull'a küresel düzeyde katılarak, elimizdeki inanılmaz futbol yeteneklerini geliştirmek, iyileştirmek ve desteklemek istiyorum. Bunu Red Bull'un sahip olduğu seçkin bilgi ve deneyimi kullanarak, diğer sporlardan ve diğer sektörlerden öğrenerek yapabileceğimiz pek çok yol var. Birlikte neyin mümkün olduğunu keşfedebiliriz. Rolümü öncelikle Red Bull kulüplerinin antrenörleri ve yönetimi için bir akıl hocası olarak görüyorum ama nihayetinde benzersiz, yenilikçi ve ileriye dönük bir organizasyonun parçasıyım. Dediğim gibi, bu beni çok heyecanlandırıyor." ifadelerini kullandı.