Liverpool'da kulüp rekoru: Arne Slot, Şampiyonlar Ligi maçında tarihe geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool, deplasmanda Leipzig'i 1-0 yendi. Liverpool, kulüp tarihinde ilk kez bir sezonda ilk 12 maçının 11'ini kazandı.

Haber Merkezi - NTV Spor 24 Ekim 2024 - 11:39

İngiltere 'de lider , 'nde yoluna kayıpsız devam ediyor.

Milan ve Bologna galibiyetlerinin ardından Leipzig'i de yenen Liverpool 3'te 3 yaptı ve puanını 9'a yükseltti.

Liverpool'a Leipzig'e deplasmanında galibiyeti getiren golü Darwin Nunez kaydederken Merseyside ekibi bu sonuçla kulüp tarihinde bir ilki başardı.

ARNE SLOT'TAN ÇİFTE REKOR

Jürgen Klopp'un ayrılığı sonrası takımın başına geçen sezona harika bir başlangıç yaptı.

Premier Lig'de 8 maçta tek yenilgi alan Liverpool, Şampiyonlar Ligi'ndeki 3 maçını kazandı.

Bu sezon Premier Lig, İngiltere Lig Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 12 maça çıkan Liverpool 11 galibiyetle kulüp rekorunu kırdı.

Liverpool kulüp tarihinde ilk kez bir sezonun ilk 12 maçında 11 galibiyet elde etti. Arne Slot'un ekibi ayrıca sezonun ilk 6 deplasman maçından da galibiyetle ayrılıp kulüp tarihinde bunu ilk kez gerçekleştirdi.

"REKORLARDAN DAHA GÜZEL ŞEYLER VAR"

Leipzig maçının ardından konuşan Arne Slot, rekorlardan dolayı mutlu olduğunu ancak kupaların daha önemli olduğunu söyledi.

Slot, "Bu formayı giyen birçok harika futbolcu ve kulüpte görev yapmış teknik direktörlerden dolayı gurur duymalıyız. Daha önce yapılmamış bir şeyi yapmak her zaman güzeldir. Ama rekorlardan çok daha güzel bir şey var, ne demek istediğimiz biliyorsunuz. Kupalar."