Marcel Sabitzer, Bayern Münih'ten Borussia Dortmund'a transfer oldu

Borussia Dortmund, ezeli rakibi Bayern Münih'ten Marcel Sabitzer'i transfer etti.

Semanur Koçver - NTV Spor 24 Temmuz 2023 - 20:34

Süper Lig devlerinden Beşiktaş ve Galatasaray ile anılan , 'a imza attı. Tecrübeli oyuncu yeni takımıyla 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Borussia Dortmund Sportif Direktörü Sebastian Kehl, Sabitzer için, "Marcel, yıllardır en üst düzeyde oynayan deneyimli bir oyuncu. Tam olarak aradığımız profile uyuyor: bizi hem savunmada hem de hücumda güçlendirecek bir orta saha oyuncusu. Marcel fiziksel olarak güçlü ve aynı zamanda çok fazla gol tehdidi yayıyor. Onun kişiliğinin de takımın önemli bir ayağı olacağına ve zorlu maçlarda daha da etkili olmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Avusturyalı oyuncu için ise "Takıma katılmak ve BVB formasını giymek için sabırsızlanıyorum. Borussia Dortmund'un menajerleriyle yaptığım görüşmeler mükemmeldi ve bana kulübün önümüzdeki yıllarda ne kadar hırslı olmak istediğini gösterdi. BVB'nin hedeflerine ulaşmasını sağlamak ve mümkün olan en kısa sürede yeniden taraftarlarla özel bir şeyi kutlamak için her türlü nedene sahip olmasını sağlamak için üzerime düşeni yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.