Diego Lugano: O anları unutmak benim için mümkün değil

Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Diego Lugano, 2008'deki Sevilla eşleşmesiyle ilgili, "O anları unutmak, benim için mümkün değil. Gururla hatırlıyorum." dedi.

NTV Spor 16 Mart 2023 - 10:11

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında bugün İspanyol ekibi Sevilla'yı konuk edecek.

Karşılaşma öncesinde sarı-lacivertli takımın eski oyuncularından Diego Lugano, eşleşmenin ilk maçını ve 2008'deki Şampiyonlar Ligi'ndeki Sevilla maçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fanatik'e konuşan Lugano, Fenerbahçe'nin ilk maça iyi başladığını ancak yakaladığı fırsatları değerlendiremediğini söyledi.

🟡🔵 FENERBAHÇE HABERLERİ

Lugano, "Fenerbahçe’nin, Sevilla ile ilk maçını Güney Amerika’da izleme şansım oldu. İlk yarı Fenerbahçe maça çok iyi başladı. Jorge Jesus, tıpkı Flamengo’da yaptığı gibi önde presle başladı. Savunma oyuncularına baskı yaparak, onlara oyun kurmalarına izin vermedi. İlk yarıda bu tamamen sonuç verdi. Rakibin hocası Sampaoli, hem Jesus’u hem bu taktiği çok iyi bilir. Buna alternatif bulmaya da çalıştı. İlk yarıda Fenerbahçe, aralarında çok da net olan birçok pozisyon buldu. Ancak bu pozisyonlardan hiçbirini değerlendiremedi. Bu seviyede bunları atmak gerekiyor. Bu eşleşmelerde fark yaratan da bu oluyor." açıklamasında bulundu.

"O anları unutmak benim için mümkün değil"

2008 yılındaki Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki Sevilla eşleşmesiyle ilgiliyse Lugano şunları söyledi, "Umarım şans bu sefer Fenerbahçe’nin yanında olur. Skor üstünlüğünü de ilk dakikalarda elde ederler. Elbette 2008’deki o anları unutmak, benim için mümkün değil. Gururla hatırlıyorum. Sevilla tarihinin en güçlü takımlarından birine karşı oynadık. Tüm oyuncularının isimlerini hâlâ birçok kişi sayabilir. O eşleşmede fark yaratan, bizim takımın teknik kapasitesi ve oyuncu kalitesi diyebilirim. Zico’nun etrafında inanmış bir oyuncu grubu da etken olabilir. Hiçbir zaman pes etmeyen, kendisine güvenen bir takıma sahiptik. Hatta hocamız bizi sık sık,‘Kadıköy’de herkesi yeneriz’ diyerek motive ediyordu."