Ödül sahibini buluyor: Ballon d’Or ödül töreni hangi kanalda, saat kaçta? Ballon d’Or ödül töreni ne zaman, canlı yayınlanacak mı?

Ballon d’Or ödül töreni için heyecanlı geri sayım başladı. Hakan Çalhanoğlu’nun da adaylar arasında yer aldığı futbolun en prestijli ödülü bugün sahibini buluyor. Ballon d’Or ödül töreninde erkek ve kadın kategorilerinde en iyi futbolcu, en iyi kulüp ve en iyi teknik direktör ödülleri verilecek. Ballon d’Or’da yıllar sonra bir ilk gerçekleştirken Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo listede yer almadı. Bu yıl adaylar arasında Rodri, Haaland, Vinicius Junior gibi isimler yer aldı. Peki Ballon d’Or ödül töreni ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, ödül törenine ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 28 Ekim 2024 - 14:36
Haber Oluşturma: 28.10.2024 - 14:36 1.Güncelleme: 28.10.2024 - 14:36

dünyasının en prestijli ödüllerinden birisi olan Ballon d’Or ödül töreni için heyecanlı bekleyiş başladı. Arjantinli yıldız Lionel Messi, son 4 yılda ödülü 3 kez kazanma başarısı göstermişti. Messi öncesinde ise ödül Fransız golcü Benzema'nın oldu. Lionel Messi ödülü 8 kez kazanırken Cristiano Ronaldo 5 ve Hollandalı futbol efsanesi Johan Cruyff 3 kez ödül aldı. En iyi erkek futbolcu kategorisinin yanı sıra en iyi teknik direktör, en iyi kulüp gibi kategorilerde de ödül verilecek. Bu yılki ödül töreninde ise ismi en çok öne çıkan oyuncular Real Madrid’in yıldızı Vinicius Junior ve Manchester City’de forma giyen Rodri oldu. Listede Cole Palmer, Bukayo Saka, Jude Bellingham gibi isimler yer alıyor. Peki Ballon d’Or ödül töreni ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, detaylar…

?

Futbol dünyasının yakından takip ettiği Ballon d’Or sahibini bulunuyor. Erkek ve kadın olarak En iyi futbolcu, en iyi teknik direktör ve en iyi kulüp kategorilerinden ödüller verilecek. Fransa’nın Paris kentinde düzenlenecek ödül töreni 28 Ekim Salı günü bugün saat 22.45’te başlayacak.

?

Bu yıl Türkiye’den Ballon d’Or ödül törenin resmi olarak yayınlanacağı kurum açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl ödül töreni tivibu Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanmıştı. Resmi olarak açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

HANGİ KATEGORİLERDE ÖDÜL VERİLECEK?

En İyi Kadın Futbolcu, En İyi Erkek Futbolcu, En İyi Kadın Teknik Direktör, En İyi Erkek Teknik Direktör, Kadınlarda En İyi Kulüp, Erkeklerde En İyi Kulüp kategorilerinde ödüller dağıtılacak.

BALLON D’OR ÖDÜLÜ ADAYLARI 2024

Jude Bellingham (Real Madrid)

Ruben Dias (Manchester City)

Phil Foden (Manchester City)

Federico Valverde (Real Madrid)

Emiliano Martinez (Aston Villa)

Artem Dovbyk (Roma)

Erling Haaland (Manchester City)

Nico Williams (Athletic Bilbao)

Toni Kroos (Real Madrid)

Granit Xhaka (Bayer Leverkusen)

Vinicius Junior (Real Madrid)

Mats Hummels (Roma)

Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Martin Odegaard (Arsenal)

Dani Olmo (RB Leipzig/Barcelona)

Rodri (Manchester City)

Harry Kane (Bayern Münih)

Declan Rice (Arsenal)

Vitinha (PSG)

Cole Palmer (Chelsea)

Dani Carvajal (Real Madrid)

Lamine Yamal (Barcelona)

Bukayo Saka (Arsenal)

Hakan Çalhanoğlu (Inter)

William Saliba (Arsenal)

Kylian Mbappe (Real Madrid)

Lautaro Martinez (Inter)

Ademola Lookman (Atalanta)

Antonio Rüdiger (Real Madrid)

Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen)


BALLON D’OR ÖDÜLÜ EN ÇOK KAZANAN İSİMLER

Lionel Messi - 8

Cristiano Ronaldo -5

Johan Cruyff -3

Michel Platini - 3

Marco van Basten - 3

Alfredo di Stefano -2

Franz Beckenbauer -2

KULÜPLERE GÖRE EN ÇOK KAZANAN TAKIMLAR

Barcelona -13

Real Madrid -10

Juventus -9

Milan -6

Bayern Münih - 5