Okan Buruk’un sağlık durumu nasıl, ameliyata mı alındı? Okan Buruk’un hastalığı ne?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un rahatsızlandığı öğrenildi. 51 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcının hastaneye gittiği bilgisi gelirken gözler sağlık durumuna çevrildi. Okan Buruk son olarak takımın başında Elfsborg mücadelesinde kulübede yer almıştı. Peki Okan Buruk’un sağlık durumu nasıl? Okan Buruk kimdir, kaç yaşında? İşte, Okan Buruk’un sağlık durumu…

Haber Merkezi - NTV Spor 25 Ekim 2024 - 16:11
Haber Oluşturma: 25.10.2024 - 16:11 1.Güncelleme: 25.10.2024 - 16:12 2.Güncelleme: 25.10.2024 - 16:34

Galatasaray’da derbi öncesinde sarı-kırmızılılara üzücü haber geldi. ’un apandisitinden rahatsızlandığı bilgisi paylaşılırken futbolseverler ise sağlık durumunu merak ediyor. Özellikle sosyal medyada sarı-kırmızılı taraftarlar, geçmiş olsun dileklerini iletirken tecrübeli teknik adamın sağlık durumuna ilişkin detaylar belli oldu. Peki Okan Buruk’un sağlık durumu nasıl? Okan Buruk kaç yaşında, rahatsızlığı ne? İşte, sağlık durumuna ilişkin bilgiler…

GALATASARAY'DAN YENİ AÇIKLAMA

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada " 

A Takımı Teknik Direktörümüz Okan Buruk, bugün öğle saatlerinde ani gelişen apandisit rahatsızlığı sebebiyle başarılı bir operasyon geçirmiştir.

Teknik Direktörümüz Okan Buruk’a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ederiz." ifadeleri kullanıldı.

OKAN BURUK’UN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, rahatsızlanması sonucu kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Sarı-kırmızılı yönetimden alınan bilgiye, Buruk'un apandisit şüphesiyle kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, apandisit patlaması nedeniyle ameliyata alındı.

?

Okan Buruk 19 Ekim 1973 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlk olarak Büyükçekmece'de yerel bir kulüp olan Karadeniz İdman Ocağı'nda oynadı.

11 yaşında Galatasaray’ın alt yapısına girdi. 1992 yılında Avrupa Gençler Şampiyonu olan genç millî takımın kaptanıydı. Trabzonspor'la oynanan bir kupa maçında ayağının kırılması nedeniyle bir süre yeşil sahalardan uzak kaldı.

2001 yılında Galatasaray'ın üst üste 5. şampiyonluğu kazanmasına üç ay kala Emre Belözoğlu ile birlikte İtalya’nın Internazionale Kulübü ile anlaşma imzaladı.

Türkiye millî futbol takımının 3. olduğu 2002 FIFA Dünya Kupası'nda forma giydi. 2006 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Danimarka millî futbol takımına attığı golle dikkatleri üzerine çekmiştir. Emre Belözoğlu ile birlikte gittiği, 3 sezon oynadığı Inter'de fazla forma şansı bulamadı.

2004-05 sezonu başında Beşiktaş'a transfer oldu. 11 Temmuz 2006 tarihinde boş mukaveleye imza atarak eski kulübü Galatasaray'a geri dönmüştür.

Okan Buruk 7 Haziran 2008 itibarı ile Galatasaray kulübünden ayrılarak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımı ile 2 yıllık mukavele imzalamıştır.

2009-10 sezonunun sonunda futbolu bırakmaya kararı verdi. Bu kararından sonra Türkiye formasıyla 19 Mayıs'ta Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçta 9. dakikada Emre Aşık'la beraber oyundan çıkarak jübilesini yaptı.