Olaylı maçla ilgili yeni karar: 4 polis tutuklandı

Meksika Ligi'nde 5 Mart'ta oynanan Queretaro-Atlas maçında iki takım taraftarları arasında çıkan kavgayla ilgili dört polisin tutuklandığı belirtildi.

NTV Spor 28 Mart 2022 - 14:49

5 Mart'ta 'nde 'nun 'ı ağırladığı maçta yaşanan olaylara ilişkin devam eden soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

ESPN'de yer alan haberde, Queretaro Savcılığı'nın üç polis memuru ve bir sivil koruma görevlisi hakkında, "görevlerini haksız yere ihmal etme" suçundan dava açtığı ve dört kişinin de tutuklandığı belirtildi.

Meksika yerel basınında yer alan haberlerde iki takım taraftarlarının arasında çıkan kavgada 17 kişinin hayatını kaybettiği, ikisi ağır 26 kişinin yaralandığı ve 14 kişinin tutuklandığı belirtilmişti.

Bir yıl seyircisiz oynama cezası verilmişti

Meksika Federasyonu ve Liga MX yönetimi maçın ardından açıkladığı yaptırımlarda, Queretaro'ya iç saha maçlarını bir yıl boyunca seyircisiz ve başka bir statta oynama cezası vermişti. Ek olarak kulübün altyapı ve kadın takımlarının maçlarına da seyirci alınmayacağı ifade edildi.

Mevcut yönetim 5 yıl süreyle tüm futbol faaliyetlerinden men edilirken kulübe yaklaşık 70 bin dolar para cezası verilmişti. Yarıda kalan maçın ise Atlas'ın 3-0 galibiyetiyle sonuçlandığı kaydedilmişti.

▶ FUTBOL HABERLERİ